Kétmilliárdos idegenforgalmi fejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 25. 10:19

Hamarosan elkészül a mintegy 2,1 milliárd forint értékű idegenforgalmi fejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn – közölte Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros Fidesz-KDNP-s polgármestere szerdán, a beruházás helyszíni szemléjén.

sostoA több részprojektből álló fejlesztés részeként megújul a megyeszékhely üdülőhelye: a Nyíregyházi Állatparkban megépül egy, az Amazonas környékének állatvilágát bemutató Viktória-ház, egy pálinkaház, egy szabadidős kondipark. Emellett parkolóhelyeket építenek és sétányt alakítanak ki a Sóstógyógyfürdő központjában.

Kovács Ferenc tájékoztatása szerint a sétány már teljesen kiépült, a futópályát is használhatják a látogatók, a park körüli munkálatoknál a zöldfelület rendezése és a szabadidőpark kiépítése van hátra. Hozzátette: erre a projektrészre a teljes költségvetésből csaknem 150 millió forintot fordítottak. A sétány mentén padokat telepítettek, a központi parknál és a tó körül 45 térfigyelő vigyáz majd a biztonságra és a kihelyezett eszközök állapotának megóvására.

Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója a szemlén ismertette, hogy a parkfürdő és az állatpark előtti parkoló térkő burkolatot kap, ez – több más kisebb beruházással együtt – július 15-re készül el. A pálinkaház augusztusra épülhet fel. A csaknem 650 milliós állatparki programrész jól halad, ezzel párhuzamosan az élményfürdőben is bővítés kezdődött el.

A parkrendezés keretében több ezer évelő növényt ültetnek el a területen, felújítják a csónakázó melletti stégeket, és napozóteraszokat is kialakítanak – tette hozzá a vezérigazgató. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink