Két új borral is előrukkoltak idén Bujdosóék

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 05. 11:08

Nem meglepő, hogy a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet ismét a vitorlázás világából merített ötletet két új boruk nevének kitalálásakor. A dél-balatoni családi pincészet apraja-nagyja kötődik a tóhoz, így nem csoda, hogy egyben hobbijuk is a vitorlázás, amit egyébként a két idősebb testvér, Ferenc és Zsigmond gyermekkoruk óta aktívan űznek.

bujdoso
Boraikat a Balaton elegáns vitorlásairól és hajózáshoz köthető eszközökről nevezték el. Ezúttal a Cirkáló és a Katamarán névvel ellátott borokkal bővült termékkínálatuk.

Érdekességek :

A Cirkáló nevét a Pannónai versenyvitorlás, egy 70-es cirkáló ihlette

A Katamarán egy kéttestű vitorlás, “kettőssége” indokolta a bor névválasztását is, hiszen fele-fele arányban Cabernet-Sauvignon és Cabernet Franc háziasításából született.

Katamarán

50-50 % Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc 2011-ből. A Kokas-hegy és Farkastanya dűlők ültetvényeiből készült borok 18 hónap fahordós érlelést követően lettek házasítva. Az összeállításnál a hangsúly a gyümölcsösségen volt. A két fajta remekül erősíti egymást. Mély szín, intenzív illat, semmi túlzó tannin, tartalmas bársonyos.

Cirkáló

A Csirip-tetőn, fiatal Olaszrizling ültetvényről szüretelt szőlőből készült. 225 literes új tölgyfahordóban erjedt, majd a finomseprőn 4 hónapig érlelődött. A dűlő, fajta, évjárat és hordóhasználat tökéletes harmóniáját tükrözi a finom fűszeres illat melyet rendkívűl gyümölcsös íz követ eleven vibráló savakkal, parányi krémességgel.

Sirocco

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Pinot Noir házasítása. Az illatban erdei bogyós gyümölcsök és fűszerek jelennek meg.
Kóstoláskor érezzük, jóban vannak egymással a bor alkotóelemei: teste, élénkebb savai, valamint lekerekedett tannintartalma kerek egésszé áll össze. Ízében ribizke, hecsedli bukkan elő, lecsengése étcsokoládés.

Kapcsolódó cikkeink