Két hónapon belül új tulajdonosa lehet a Cserpesnek

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 03. 08. 11:47

Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely és a tejivók alapítója a Forbesnak árulta el, hogy eladja az egyik leismertebb magyar márkát. Két hónapon belül sor kerülhet a tranzakcióra.

„Benne vagyunk egy eladási folyamatban, de ez nem azt jelenti, hogy nem lesz Cserpes: kiváló kérőim vannak”

– mondta Cserpes, aki  úgy érzi, harminc intenzív évnél több nem várható el egy embertől, így ő már  gátja lenne már a fejlődésnek vagy bármilyen szerkezeti átalakításnak.

A cégeladás nagyjából két hónapon belül zárul le, utána fél évig másra sem vágyik, mint hogy szőlőt kapáljon a badacsonyi telkén. Azt is megjegyezte, hogy nem csupán cégeladásra készül, hiszen ez a folyamat olyan a számára, mintha férjhez adná a lányát.

Cserpes István jelenleg ügyvezetői szerepkört tölt be a cégnél, főleg az eladás körüli tennivalókkal foglalkozik. Azt tervezi, hogy nem fog megtartani tulajdonrészt a cégből, de azért egy darabig még ott marad segíteni, erre minden kérő igényt tart. A Cserpes Sajtműhely Kft. a legutóbbi nyilvános cégadatok (Opten) szerint 2021-ben nettó 3,23 milliárd forint árbevételt ért el, ez mintegy 2 százalékos növekedés 2020-hoz képest. Adózás előtti eredménye 683 millió forint volt, ami 8 százalékos javulás éves alapon. A cég létszáma 233 fő.

Kapcsolódó cikkeink