A retró, üveges tejfogyasztás kultúráját hozza vissza a Cserpes laktózmentes termékeivel

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 04. 06. 11:17

A Cserpes Sajtműhely laktóz-, és cukormentes tejitalokat és habart joghurtokat készített a laktózmentes étrendet követők és diétázók számára, melyeket a hagyományoknak megfelelően az Orosházi Öblösüveggyárat működtető O-I üvegeibe palackoznak. Az új termékekkel a Cserpes Sajtműhely célja, hogy a modern, egészséges étrendbe minél többen illesszék be a hagyományos tejfogyasztást.

Cserpes

Márciustól érhetőek el a Cserpes Sajtműhely új, üvegbe palackozott termékei, melyek a laktóz és cukormentes étrendet követők számára készültek, annak érdekében, hogy senki ne kényszerüljön a tejtermékek mellőzésére. Háromféle teljes tejből készült ital (tej, csokoládés tej és cikóriás tejeskávé) valamint saját gyümölcslekvárból habart élőflórás joghurtok (fekete ribizlis, vörös áfonyás és kajszibarackos ízben) természetes édesítővel, adalékanyagok és tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek.

„Elkötelezettségünknek tartjuk, hogy az egészséges életmódot, étkezést népszerűsítsük a tejtermékek piacán, tudatosítva az emberekben azt a tényt, hogy étkezésük a jelenlegi és későbbi egészségi állapotukra is nagy kihatással van. Laktózmentes termékeinkkel újabb mérföldkőhöz érkeztünk el, és léptünk is át, fogyasztóink pozitív visszajelzései pedig megerősítenek minket abban, hogy jó úton járunk. Retró, üvegbe töltött termékeinkkel újra életre hívunk egy olyan világot, amelyre a fiatalabbak már nem, de az idősebb korosztály jól emlékszik: Ahol a tejfogyasztás kultúrája az egészséges és teljes hétköznapok elengedhetetlen része volt – mondta Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely tulajdonosa.

A 19. század végén készült el az első tejesüveg, amelynek még a 20. században is nagy hagyományai voltak, hiszen amellett hogy egészséges, az üveg a legkörnyezetbarátabb csomagolóanyag mely újra és újra felhasználható. A tradíciók újrateremtésére, a Cserpes Sajtműhely az Orosházi Öblösüveggyárat üzemeltető O-I üvegeibe tölti új termékeit, melyeket a Cserpes Tejivókban és üzletekben országszerte visszajuttathatnak a vásárlók, az üvegek újrahasznosítására. Az üvegek újrafelhasználása nem csupán a keletkezett hulladék visszagyűjtése miatt fontos, hanem azért is, mert az üvegcserép olvadáspontja alacsonyabb, mint a sima üvegkeveréké, így az újrahasznosítással jelentős mértékű energia takarítható meg. Az Orosházi Üveggyárban jelenleg a gyártás 38%-a történik újrahasznosított üvegcserép felhasználásval.

„Régi álmom látom most megvalósulni, azt, hogy a tradicionális tejtermékek ismételten üvegben kerülnek a boltok polcaira a Cserpes Sajtműhely új termékei által. Az üveg a legkörnyezetbarátabb csomagolóanyag, hiszen csupa olyan alapanyagból készül, mint a homok, a mészkő és a szódapor, melyek a természetben szabadon megtalálhatóak. Remélem, hogy az egészség iránt elkötelezett fogyasztók a környezet iránt is elkötelezettek, így segítenek majd a környezettudatosság növelésében, azáltal, hogy az üres csomagolóanyagot visszajuttatják akár a Cserpes Tejivókba, akár szelektív hulladékgyűjtő helyekre – tette hozzá Gyenge Éva, az O-I kereskedelmi és kommunikációs vezetője.

Milliókat érinthet Magyarországon a laktózérzékenység, azonban még mindig kevesen tudják, hogy a tejcukor érzékenyeknek sem szabad lemondania a tejtermékek fogyasztásáról. Kellő információ hiányában sokan dönthetnek a tej és a tejtermékek mellőzése mellett, azonban az így kiiktatott kalcium és tejfehérje forrás hiányában számos betegség alakulhat ki.

„A tej a természet ajándéka, ezért teljességében tökéletes! Hazánkban minden 4. embert érinthet a laktózérzékenység, közülük sokan nem is tudják, hogy tejcukor érzékenyek. A helyzetet súlyosbítja, hogy sokan mellőzik étrendjükből a tejtermékeket, pedig a laktózmentes tejtermékek is maximálisan megőrzik a tej beltartalmi értékét és egészséges tápanyagait!” – mondta Barcza Zsuzsanna dietetikus.

Kapcsolódó cikkeink