Két hét alatt 29 millió forint bírság
A június 25-én indult élelmiszer-biztonsági akcióellenőrzés során eddig 1909 vizsgálatot végeztek.
25 millió forint minőségvédelmi, 3,2 millió forint helyszíni
és szabálysértési bírságot róttak ki. A leggyakrabban tapasztalt hiányosságok
közé tartozik a lejárt minőségű termékek forgalmazása, a megfelelő
fertőtlenítés hiánya, a helyiségek állagának kifogásolhatósága, valamint az
alkalmazottak egészségügyi minimumvizsgájának hiánya.
Eddi összesen hat egység működését
függesztette fel a hatóság, főként a takarítás hiánya, a rossz általános
higiénés helyzet, illetve a legyek jelenléte miatt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Haltermelés Magyarországon: a szakma növekvő munkaerőhiánnyal küzd
Az alacsony takarmányárak és a jó vízszintek ellenére a magyar…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligencia a borászatban: az új technológia megváltoztatja a borkészítés módját
A mesterséges intelligencia forradalmasítja az amerikai borászatot, lehetővé téve a…
Tovább olvasom >