Késik az óriás Auchan, de a Tesco belehúzott

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 26. 00:06

2010-ben újabb bevásárlóközpontok jelennek meg Pécsett. Bár korábban az Auchan látszott biztos befutónak a déli városrész új bevásárlóközpontjainak képzeletbeli versenyében, a Tesco már biztosan megelőzi az Auchan pécsi fejlesztését.

A bama.hu információi szerint megkezdődött a negyedik pécsi Tesco áruház építése, aminek köszönhetően várhatóan még az év vége előtt átadják az új bevásárlóközpontot.
Az Auchan tavaly óta halogatja a pécsi fejlesztése indítását, ugyanakkor az áruház építésére kiszemelt terület előkészítettsége bármikor lehetővé teszi a beruházás megkezdését. A lap úgy tudja, a cég Pécsett a legnagyobb vidéki áruházát építi meg. A földmunkákat követően az év második felében kezdődhet az építkezés, aminek eredményeként jövő év tavaszára elkészülhet az új áruház.
Elhelyezkedését tekintve a két új bevásárló központ egyértelműen a közelben becsatlakozó autópályáról eredő átmenő forgalomra számít, ráadásul a város lakóövezete sem igazán terjeszkedhet más irányba, mint dél felé. A belváros régóta telítettnek mondott kereskedelmi felhozatalában egy nyitott kérdés maradt, az OBI tervezett beruházása: eddig engedélyezési problémák miatt akadt el a távolsági buszpályaudvar melletti fejlesztés. A hírek szerint azonban több hazai befektetőcsoport is érdeklődik a terület hasznosítása iránt.
A belterületeken – vélhetően a kisebb rendelkezésre álló telkek miatt – a kisebb alapterületű üzletekkel rendelkező hálózatok, mint a Lidl, Aldi, Penny Market terjeszkednek, amelyek összességében már több mint tíz egységgel rendelkeznek a városban – írja a Penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink