Képzést indít az olasz vezetésű sajtmanufaktúra
A magyarországi minőségi sajtfogyasztás meghonosítása érdekében, oktatással egybekötve, olasz sajtmester vezetésével nyitott látvány sajtmanufaktúrát Veresegyházon a CBA – mondta el az MTI-nek a helyszínen Fodor Attila, a magyar üzletlánc kommunikációs igazgatója.
A termék és gyártás bemutatójával egybekötött sajtótájékoztatón Fodor Attila elmondta, hogy a helyben előállított termelői tejből 900 litert használnak fel hetente a sajtgyártáshoz. A tejet Pest megyei gazdaságokból szerzik be, és típustól függően hozzávetőlegesen 90-100 kilogramm sajtot állítanak elő. „Itt jellemzően lágy és félkemény sajtok készülnek, de elkezdtünk kísérletezni a hosszabb érlelésű kemény sajtok előállításával is” – mondta a kommunikációs igazgató.
A sajtműhely jelenleg tizenkét üzletet lát el termékeivel, főleg Pest megyében és Budapesten.
A manufaktúra működéséhez a szakmai támogatást és az oktatást az olaszországi Perenzin sajtüzem adja, valamint a Nemzetközi Sajtkészítő Művészeti Akadémia képviseletében Carlo Piccoli és felesége szakmai munkája, akik a képzéseket és a sajtműhelyt is vezetik – összegezte Fodor Attila.
A kommunikációs igazgató szólt arról is, hogy missziós tevékenységként fogják fel a minőségi sajtkészítést a látványműhelyben, ahol fontos, hogy a vásárlók betekinthessenek a sajtok elkészítésének folyamatába. A beszerzett technológiáról szólva elmondta, hogy a világpiacon is innovatívnak számító berendezések használatával kezdték meg a sajtok készítését. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A magyar vásárlók kedvence: évente közel hárommillió sajt fogy a Kifli.hu-nál
A Kifli.hu vásárlóinak 72 százaléka időnként, 50 százaléka viszont rendszeresen…
Tovább olvasom >NAV: csaknem kéttonnányi lejárt szavatosságú sajtot találtak a pénzügyőrök egy kisteherautóban
Csaknem kéttonnányi ismeretlen eredetű, lejárt szavatosságú sajtot találtak a pénzügyőrök…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >