Kékes étterem

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 10. 05. 08:00

Átépítés után nyitotta meg újra kapuit a gyöngyösi Kékes étterem. A város főterén működő, 2007-ben első kategóriájúvá vált üzlet elismert volt már „előző életében” is, ám kissé anakronisztikus dizájnja, na meg a kinőtt konyha már elkerülhetetlenné tette a változtatásokat. Az új étterem jellemzően a ma divatos minimál stílus jegyeit mutatja mind formáiban, mind színvilágában – merészen választott világítóelemekkel.
A Kékes elsősorban a magyaros konyha sztenderdjeit kínálja modern iskolázásban. Ám a tulajdonosok nem csak az enteriőr tekintetében szeretnék felvenni a versenyt a fővárosi éttermekkel: az ételválaszték próbálja kielégíteni a világ nagy konyháinak alapízeire kíváncsi – ha lassan is, de kozmopolitává váló – magyar vendég igényeit is.
Talán csak az árak azok, amelyek még a kisvárosiasságra utalnak: a jó nevű séf, Görög Rudolf által kreált főételek ára 1700 és 3000 forint között mozog. A tulajdonosok nemcsak arra büszkék – megjegyezzük, joggal –, hogy az étterem vendégeinek 80 százaléka törzsvendég, hanem arra is, hogy egyre több „átutazó” tér le az M3-asról megebédelni, megvacsorázni a Kékesbe.
Konyhafőnök: Görög Rudolf
Tervező: Farkas Zsófia Eszter, Weichinger Miklós
Gyöngyös, Fő tér 7.

Kapcsolódó cikkeink