Kedvelik a németek a magyar borokat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 03. 22. 11:26

Kedvelik a németek a magyar borokat, Németország jelentős felvevőpiacot jelent a magyarországi bortermelők számára Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár szerint – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.

vorosbor

Czerván György a március 19-21. között Düsseldorfban megrendezett Prowein szakkiállítás magyar borestjén ismertette, hogy az évi 2,5-3 millió hektoliternyi magyarországi bortermés 37 földrajzi árujelzővel kerül forgalomba.
Az FM közleménye szerint a magyar borokról és a magyar kiállítók színvonalas részvételéről a világ legnagyobb borászati és égetett szesz szakkiállításának projektigazgatója is elismerően szólt.
A minisztérium ismertette, hogy az államtitkár az értékesítési lehetőségekről is tárgyalt Düsseldorfban, ennek eredményeképp az egyik legnagyobb helyi üzletlánc még az idén növelheti a magyar borok forgalmazását.
Czerván György a Gelsenheimi Borászati Egyetem docensével is egyeztetett arról, hogy – a tavalyi sikeres borkóstoló után – idén is bemutatkozhassanak a magyar termékek az intézményben. Az egyetemi rendezvényt az FM is támogatja – olvasható a közleményben.
A düsseldorfi Prowein szakkiállításon az idén több mint 6300 kiállító vesz részt 60 országból, köztük 400 égetett szesz specialitással. A kiállításon idén 20 magyar borászat vesz részt a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. közösségi standján. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink