Kávézók és üzletek vehetik át az FBI-központ helyét

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 05. 10:40

Az FBI washingtoni központja néhány éven belül el fog költözni a főváros szívéből – közölte a The Washington Post.

A komor betonkocka-épület – mely J. Edgar Hoover, a legendás igazgató nevét viseli – elavult a megújuló Washingtonban, már az FBI igényeinek sem felel meg, mert a központ munkatársainak csak 54 százalékát képes befogadni. Ugyanakkor rendkívüli értéket képvisel, mert a Pennsylvania Avenue-n, a Fehér Ház és a Capitolium közelében található.

Az amerikai kormányzati ingatlanvagyont kezelő Általános Szolgáltatások Igazgatósága (GSA) hétfőn javasolta, hogy az 1974-ben befejezett épületet engedjék át valamelyik ingatlanfejlesztő cégnek, amely a főváros környékén egyetemvárosszerű új központot építhetne a szövetségi rendőrségnek. Az FBI főhadiszállását a történészek sem tekintik megőrzésre érdemes műemléknek, így annak helyét hamarosan valószínűleg egy kávézókban és üzletekben gazdag negyed veszi majd át.


Az FBI ezzel követni fogja a Központi Hírszerző Iroda (CIA) példáját, amelynek főhadiszállása már 1961 óta a Virginia állambeli Langleyben (voltaképpen az azt bekebelező McLean városban) működik. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink