Kávéélmény az örök tavasz földjéről: az Origin Espresso élménye a Starbucksban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 10. 11:12

A Starbucks az Origin Espresso bevezetésével új lehetőséget kínál a kávékedvelőknek, hiszen az eddig megszokott Espresso Roast kávébabok mellett most már az évszaknak megfelelő, eltérő régióból származó szemes kávéból is választhatók az italok. Az Origin Espressonak köszönhetően a már megszokott kávéitalok új ízzel gyarapodnak, hiszen a különböző régiók kávéi más és más karakterrel rendelkeznek. Az őszi szezonban az Origin Espresso a Guatemala Antigua kávéból készül.

Starbucks

„Az Origin Espresso bevezetése a kávézás élményét emeli új szintre a Starbucks és reményeink szerint minden hozzánk betérő életében, hiszen ezzel a kávézólánc minden szezonban limitált ideig egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy az egymással versengő kávérégiók kávéit bemutassa. Az Origin Espresso választásával a kávérajongók minden szezonban új ízvilággal ismerkedhetnek meg, az eddig megszokott kávéitalokat személyre szabottan készíthetik el nap mint nap” – mondta Szabó Orsolya, a Starbucks regionális marketing specialistája. „Az ősz újdonsága a Guatemala Antigua, amely a kakaó és enyhén fűszeres aromáinak köszönhetően a már megszokott kávéitaloknak új ízt ad. A nedves eljárással készülő kávé lágy és finoman savas, amely megváltoztatja a kedvenc italok végső ízét, aromáját” – tette hozzá Szabó Orsolya.

Guatemala kávéja, mely a jezsuita papok közvetítésével jutott el a 18. században az országba, a régió természeti adottságaitól válik különlegessé. A csapadékos időjárás, az egyenletes hőmérséklet és a domborzati viszonyok remek alapot adnak a kávécserjék termesztéséhez. Az alig 16 millió főt számláló ország déli részén elhelyezkedő Antigua-t, az ország leghíresebb kávétermesztő táját három, a mai napig működő vulkán határolja, melyek közül az egyik leghíresebb a Volcan de Fuego, azaz a „Tűz Vulkánja”. A kávé kiemelkedően magas ásványianyag-tartalmú, vulkanikus talajnak köszönheti különleges ízét.

A Starbucks és Guatemala kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza, hiszen a kávéházlánc folyamatosan támogatja az országot. A guatemalai kormánnyal összefogásban felújították az utakat, így megkönnyítve az országon belüli szállítást és az exportot is. 2002 óta a vállalat anyagi támogatással segíti a Santiago Atitlan-i Panabaj iskolát, valamint a többi, régióbeli intézményt, hogy a gyermekek folyékonyan tanulhassanak spanyolul írni és olvasni is.

Kapcsolódó cikkeink