KávéBár hétvége és sommelier bajnokság Budapesten
Ötven kiállító több mint kétszáz termékét – kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhatnak végig a KávéBár Bazár látogatói szombaton és vasárnap a Corinthia Hotel Budapestben; a rendezvény során több kategóriában mérik össze tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói.
A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményeként számon tartott, immár hetedik alkalommal meghirdetett rendezvény a szakma és a nagyközönség számára egyaránt tartogat izgalmakat. A látogatók elsajátíthatják, hogyan kell profin készíteni a kávékat vagy koktélokat, és rengeteg új terméket fedezhetnek fel, miközben számos előadáson vehetnek részt, és megtekinthetik a két nap során megtartott bajnokságokat is.
A Gault & Millau Kalauz által az Év séfjének választott Lőrincz György például desszertbemutatót tart, Julian M. Denes a hazai és tengerentúli kortárs kávéházi kultúrába vezeti be az érdeklődőket. Kóstolók kísérik Nagy Balázs előadását a csúcsminőségű teák világáról, Varga Norbert kurzusát a méthode traditionnelle pezsgőkről vagy Szántó Tibor A kakaófától a csokoládéig című bemutatóját.
A kávé- és italszakma legjobbjai is jelen lesznek a KávéBár Bazáron: a baristák szombaton a Cup Tasting, vasárnap pedig a Latte Art versenyen mérkőznek meg, a nyertesek tavasszal a Sanghajban zajló világbajnokságon képviselik Magyarországot. A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság szintén vasárnap zajlik, a klasszikus és flair kategória nyertesei Tokióba utaznak a világbajnokságra.
A baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokság is a kétnapos rendezvény keretében zajlik vasárnap. A Magyar Sommelier Szövetség által alapított Par excellence a magyar borkultúráért díj ünnepélyes átadására a verseny szünetében, kora délután kerül sor, majd ezt követi az idei nyilvános döntő, ahol a pezsgőfelszolgálástól a hibás borlap javításán és az italajánláson keresztül a dekantálásig kell számot adniuk felkészültségükről a versenyzőknek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >Adattudományi módszerekkel és az AI segítségével azonosít a Nestlé a „klímarezisztens kávécserjéket”
A Nestlé szakértői azt vizsgálják, hogy a fejlett adattudomány és…
Tovább olvasom >Új kávépörkölő üzem és oktatóstúdió nyílt Budaörsön
Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Anyák napi ajándékok akciósan a Tescóból
Magyarországon idén május 5-én ünnepeljük az Anyák napját. Ezen a…
Tovább olvasom >A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatunk
Több mint 60-féle SPAR enjoy. kényelmi termék vár a SPAR…
Tovább olvasom >Megugrott a Kometa’99 adózott nyeresége tavaly
Az olasz többségi tulajdonban lévő Kometa’99 Zrt. nettó árbevétele tavaly…
Tovább olvasom >