KávéBár hétvége és sommelier bajnokság Budapesten
Ötven kiállító több mint kétszáz termékét – kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhatnak végig a KávéBár Bazár látogatói szombaton és vasárnap a Corinthia Hotel Budapestben; a rendezvény során több kategóriában mérik össze tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói.
A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményeként számon tartott, immár hetedik alkalommal meghirdetett rendezvény a szakma és a nagyközönség számára egyaránt tartogat izgalmakat. A látogatók elsajátíthatják, hogyan kell profin készíteni a kávékat vagy koktélokat, és rengeteg új terméket fedezhetnek fel, miközben számos előadáson vehetnek részt, és megtekinthetik a két nap során megtartott bajnokságokat is.
A Gault & Millau Kalauz által az Év séfjének választott Lőrincz György például desszertbemutatót tart, Julian M. Denes a hazai és tengerentúli kortárs kávéházi kultúrába vezeti be az érdeklődőket. Kóstolók kísérik Nagy Balázs előadását a csúcsminőségű teák világáról, Varga Norbert kurzusát a méthode traditionnelle pezsgőkről vagy Szántó Tibor A kakaófától a csokoládéig című bemutatóját.
A kávé- és italszakma legjobbjai is jelen lesznek a KávéBár Bazáron: a baristák szombaton a Cup Tasting, vasárnap pedig a Latte Art versenyen mérkőznek meg, a nyertesek tavasszal a Sanghajban zajló világbajnokságon képviselik Magyarországot. A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság szintén vasárnap zajlik, a klasszikus és flair kategória nyertesei Tokióba utaznak a világbajnokságra.
A baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokság is a kétnapos rendezvény keretében zajlik vasárnap. A Magyar Sommelier Szövetség által alapított Par excellence a magyar borkultúráért díj ünnepélyes átadására a verseny szünetében, kora délután kerül sor, majd ezt követi az idei nyilvános döntő, ahol a pezsgőfelszolgálástól a hibás borlap javításán és az italajánláson keresztül a dekantálásig kell számot adniuk felkészültségükről a versenyzőknek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új festmények a Mizo Art Coffee csomagolásain
A Mizo Coffee Selection idén nyáron ismét újraértelmezi a kávézás…
Tovább olvasom >Új éttermi szolgáltatást vezetett be a Munch
Elindult a Munch Club, amely exkluzív éttermi 1+1 Dealekkel és…
Tovább olvasom >Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >További cikkeink
Marriott Residences márkanév alatt születik újjá a Körszálló
Új életre kel a budai látkép ikonikus eleme, a Körszálló.…
Tovább olvasom >A Coca-Cola felülmúlta a várakozásokat – Európa húzta fel a negyedéves eredményeket
Erőn felül teljesített a Coca-Cola a legutóbbi negyedévben: a friss…
Tovább olvasom >Sz. Variáns a világ dizájn fővárosaiban – Párizstól Milánón át Debrecenig
Az Sz.Variáns több mint három évtizede a magyar csomagolástechnikai ipar…
Tovább olvasom >