KávéBár hétvége és sommelier bajnokság Budapesten
Ötven kiállító több mint kétszáz termékét – kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhatnak végig a KávéBár Bazár látogatói szombaton és vasárnap a Corinthia Hotel Budapestben; a rendezvény során több kategóriában mérik össze tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói.
A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményeként számon tartott, immár hetedik alkalommal meghirdetett rendezvény a szakma és a nagyközönség számára egyaránt tartogat izgalmakat. A látogatók elsajátíthatják, hogyan kell profin készíteni a kávékat vagy koktélokat, és rengeteg új terméket fedezhetnek fel, miközben számos előadáson vehetnek részt, és megtekinthetik a két nap során megtartott bajnokságokat is.
A Gault & Millau Kalauz által az Év séfjének választott Lőrincz György például desszertbemutatót tart, Julian M. Denes a hazai és tengerentúli kortárs kávéházi kultúrába vezeti be az érdeklődőket. Kóstolók kísérik Nagy Balázs előadását a csúcsminőségű teák világáról, Varga Norbert kurzusát a méthode traditionnelle pezsgőkről vagy Szántó Tibor A kakaófától a csokoládéig című bemutatóját.
A kávé- és italszakma legjobbjai is jelen lesznek a KávéBár Bazáron: a baristák szombaton a Cup Tasting, vasárnap pedig a Latte Art versenyen mérkőznek meg, a nyertesek tavasszal a Sanghajban zajló világbajnokságon képviselik Magyarországot. A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság szintén vasárnap zajlik, a klasszikus és flair kategória nyertesei Tokióba utaznak a világbajnokságra.
A baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokság is a kétnapos rendezvény keretében zajlik vasárnap. A Magyar Sommelier Szövetség által alapított Par excellence a magyar borkultúráért díj ünnepélyes átadására a verseny szünetében, kora délután kerül sor, majd ezt követi az idei nyilvános döntő, ahol a pezsgőfelszolgálástól a hibás borlap javításán és az italajánláson keresztül a dekantálásig kell számot adniuk felkészültségükről a versenyzőknek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Robbanás előtt a kávé és a tea ára
A reggeli kávé vagy a délutáni tea nem csupán ízlés…
Tovább olvasom >Túlteljesítette a Nescafé a regeneratív gazdálkodásból származó kávébeszerzéssel kapcsolatos célját
A Nestlé nemrégiben bejelentette, hogy a Nescafé márka 2023-ban a…
Tovább olvasom >Fúziót fontolgat a Lavazza és a Dallmayr– európai kávéóriás jöhet létre
Az olasz Lavazza kávékonszern egyesülést fontolgat a német Dallmayr vállalattal…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >A H&M megérzi a kereskedelmi háború és az ázsiai keresletcsökkenés hatásait
A kereskedelmi háború és az ázsiai keresletcsökkenés negatívan hat a…
Tovább olvasom >Túlad a Cinzanón és a Frattinin a Campari
Az olasz Campari csoport eladja két ismert márkáját, a Cinzano…
Tovább olvasom >