Kártalanítás jár a széttépett fóliasátrakért

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 01. 10. 11:02

Összesen 100 millió forint jövedelempótló támogatást nyújt a Földművelésügyi Minisztérium azoknak, akinek fóliasátrai megrongálódtak a tavaly októberi viharokban. A károsultak négyzetméterenként maximum 2 ezer forintot kaphatnak fóliasátraik újjáépítéséhez és beszerzéséhez.

Az agrártárca úgynevezett csekély összegű rendkívüli jövedelempótló támogatást nyújt azoknak, akiknek fóliasátrai a tavaly októberi viharokban megrongálódtak. Előzőleg az agrárkamara fordult a kormányhoz, hogy tegye lehetővé a károsultak rendkívüli támogatását – írja az agrarszektor.hu.

Az intézkedésre összesen 100 millió forintot különítettek el, és a fóliasátras termesztést folytató gazdálkodók négyzetméterenként legfeljebb 2000 forintos támogatást vehetnek igénybe. A forrásokra azok jogosultak, akik 2017. október 15-31. között szenvedtek viharkárt, és erről fel tudják mutatni a szükséges igazolásokat.

A jövedelempótló támogatás iránti kérelmet február 15. és március 15. között lehet majd benyújtani a Magyar Államkincstárhoz a megfelelő papíralapú nyomtatványon. A támogatási program részletes feltételeit a 65/2017. (XII. 22.) FM rendelet tartalmazza, a további információkat pedig a kincstár teszi közzé. (agrarszektor.hu)

Kapcsolódó cikkeink