Karácsony becsomagolva

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 17. 11:25

Karácsonyfa firenzei kekszdíszekkel, karácsonyi csillag karamellizált mandulamorzsákkal – ezek a csokoládékülönlegességek a romániai édesipari márkagyártó, a Heidi szemet gyönyörködtető büszkeségei. Szóval miért kellene elrejteni azokat egy csomagolás belsejébe?

Gourmet Christmas Star 100gA cukrászati termékek esetében nyilvánvalóan fontos a csomagolás nyújtotta védelem, hogy a terméket tökéletes állapotban tartsa, ugyanakkor a fogyasztók számára is fontos, hogy az árut megtekinthessék, megvizsgálhassák. Ez a kihívás ösztönözte a Heidi tervezőit arra, hogy megkeressék az STI Group csomagolási szakembereit, és együtt kifejlesszenek egy igényes díszdobozt, amely valóban bemutatja a benne rejlő tartalmat.

„Először a szemünkkel kóstoljuk meg a terméket, ezért szeretnénk biztosítani a fogyasztónak a tartalomról egy valósághű képet. Az ablakkivágás, amely a két csokoládé alakjával harmonizál, megadja számukra ezt a lehetőséget” – mondja Tóth Zoltán, az STI Petőfi Nyomda Kft. termékfejlesztési csoportvezetője. „A polcokon a csomagolás hasonló hatást vált ki, mint bliszteres társai: a hófehér kartonháttérből kiemelkedik maga a termék.”

A szakemberek aranyfólia kontúrt alkalmaztak mindkét ablakkivágás körül, ez a motívum a kartonra nyomva is megjelenik, amelyet UV spot lakkozással tettek még hangsúlyosabbá.

Megítélt siker

Ez a szép ajándékcsomag nem csak kereskedelmi viszonylatban lett győztes, hanem a HUNGAROPACK magyar csomagolási versenyen is, ahol elnyerte a zsűri tetszését és különdíjban részesült.

Kapcsolódó cikkeink