Kampány indul a magyarországi halfogyasztás népszerűsítésére
Kapj rá! címmel kampány indul a magyarországi halfogyasztás népszerűsítésére, a halételek sokféleségének és változatos ízvilágának megismertetésére – közölte a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága az MTI-vel.
A közlemény szerint az egy főre jutó éves halfogyasztás Magyarországon 5,2 kilogramm, ami nem egészen egyötöde az európai uniós átlagnak. A magyarországi lakosok 8,2 százaléka soha, közel 11,1 százaléka pedig évente csupán egyszer eszik halat vagy abból készült ételt. A heti rendszerességgel halat fogyasztók aránya 12,6 százalék, míg 31,6 százalékuk évente csak néhány alkalommal eszik halat.
Biztató, hogy az elmúlt időszakban lassú növekedés tapasztalható a halfogyasztásban, ugyanakkor 2020-ra a cél ennek további jelentős növelése, amihez még nagyon sokat kell tenni a halfogyasztás népszerűsítésével – írták a közleményben.
A Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága ennek érdekében indította útjára a Halászati Operatív Program (HOP 2007-2013) keretében a Kapj rá! kampányt. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A haltermelők az idei karácsonyi szezonra sem terveznek áremelést
A haltermelők az idei karácsonyi szezonra sem terveznek áremelést, amennyiben…
Tovább olvasom >Csökken a halfogyasztás, növekszenek az árak
Az extrém időjárási körülmények és a csökkenő halfogyasztás komoly kihívások…
Tovább olvasom >Veszélyes is lehet a halra épülő étrend
Miközben a hal a magyar konyha ünnepi asztalainak elmaradhatatlan eleme,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >