Junibor Borünnep a Szent István téren

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 28. 11:10

Négy napig a fiatal borászoké lesz a budapesti Szent István tér, ahol a II. Junibor Borünnep keretében csütörtöktől vasárnapig 29 pincészet csaknem százféle borral várja a közönséget.

bor-bor

A fiatal borászokat tömörítő Junibor Egyesület és a DiVino borbár által közösen rendezett fesztiválon az egyesület tagborászai kóstoltatják boraikat a Szent István-bazilika előtt. A négy nap során megválasztják Az Év Juniborászát, a legnépszerűbb fiatal borász pedig közönségdíjban részesül – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Mint közölték, a borünnep koncepciója az, hogy a “juniborászok” bemutassák: a magyar bor méltó kihívója a népszerű, külföldi boroknak.

“Célunk, hogy a rendezvényen megélt kóstolási tapasztalatok nyomán a magyar és külföldi vendégek az év többi napján is szívesen nyúljanak a boltok polcain a magyar termékekért, ellátogassanak a bortermelő vidékeinkre. Az idei borünnepen is a főszereplők a juniborászok, amely közösség jól reprezentálja Magyarország bortermelő vidékeit” – hangsúlyozzák a szervezők.

A belépés a Junibor Borünnepre ingyenes lesz, míg a DiVino borbárban szombat délután megtartott kísérőprogram – melyen az összes tagborász bemutatja kedvenc borát – belépőjének megvásárlásával a résztvevők teljes egészében a Junibor Egyesületet támogatják.

A borünnep részletes programja a www.juniborunnep.hu honlapon érhető el. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink