Jónak lenni jó! – Diákok főzhettek együtt a Bocuse d’Or Akadémia séfjeivel
A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampánya meghirdette a Jóság hónapját, amelynek keretében kedden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola 15 diákja együtt főzhetett a Bocuse d’Or Akadémia séfjeivel – hangzott el az M1 híradójában.
Bíró Lajos séf, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja (b) főz a Károly Róbert Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Közgazdasági, Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola tanulóival. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Decemberre a Jónak lenni jó! keretében meghirdették a Jóság hónapját, amelynek lényege, hogy civilek és ismert emberek felajánlhatnak egy-egy jócselekedetet, amellyel az adománygyűjtő kampány idei kedvezményezettje, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítik.
A kedd délelőtti „örömfőzés” három boxban zajlott olyan elismert séfek közreműködésével, mint a Bocuse d’Or döntőjében negyedik helyen végzett jutott Széll Tamás, valamint Szulló Szabina, Wolf András vagy Sárközi Ákos.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta: a Bocuse d’Or küldetései között szerepel az is, hogy a fiatalokat nevelje, irányba állítsa.
„Bízom benne, hogy ezeknek a fiataloknak öröm az, hogy együtt főzhetnek ezekkel a sztárséfekkel és így egy picit jobban megszeretik ezt a szakmát” és belepillanthatnak abba, hogy milyen irányba fejlődik a gasztronómia.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hatodik alkalommal rendezi meg a Jónak lenni jó! akciót, amelynek keretében december 17-én, vasárnap egész napos műsorfolyammal várják a felajánlásokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára.
Az egész napos műsorfolyam fő helyszíne Kecskemét lesz, de a budapesti Batthyány térre, Pécsre és Beregszászra is kapcsolnak. A Fővárosi Nagycirkuszban az előadásokon hátrányos helyzetű családokat is vendégül látnak.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint háromszáz programot működtet, a szervezet tevékenységének főbb súlypontjai az esélyteremtő programok, a mozgássérültek segítése és az életmentés. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >