Jól jótékonykodni vállalatként: mit adnak a PEK-SNACK fánkjai a gyerekeknek?

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 03. 24. 11:20

A felelős vállalatok között szerencsére ma már egyre kevesebb olyat találni, aki valamilyen formában nem ad vissza valamennyit a közösbe; hazánk egyik vezető pékáru-gyártója és forgalmazója, a Pek-Snack is kiemelten fontosnak tartja a segítségnyújtást, és azok támogatását, akik nehéz körülmények között élik a mindennapjaikat.

 

Mivel segíthetjük a nehéz körülmények között élő embertársainkat?

Ha segítségnyújtásról van szó, a gyerekekkel kiemelten kell foglalkoznunk, hiszen az ő jólétük egyértelműen a felnőtt társadalom felelőssége. Számos szervezet dolgozik ma Magyarországon azért, hogy jobb legyen gyereknek lenni, de ezeknek az aktivitásoknak a fókuszában sokszor – teljesen érthető módon – a legalapvetőbb szükségletekhez kapcsolódó adományozás áll: az étel, az ágy és az oktatás biztosítására irányul a legtöbb civil, és céges kezdeményezés.

A gyerekkor íze

Ideális esetben azonban a gyerekkor nem csak a túlélésről szól: egy gyereknek kellene, hogy legyenek tipikusan gyerekkori élményei az udvarról, a nagymama fánkjáról, vagy a barátokkal közös kalandokról.

Mindezzel persze nem igazán tudunk foglalkozni, amíg a mindennapi élethez szükséges legalapvetőbb feltételek nem teljesültek – viszont mivel az érintetteket magukat is teljes értékben ezeknek a biztosítása köti le, nem csak azt veszítik el, ami ezek hiányából fakad, hanem a lehetőséget is az ebből való kilépésre, a valami másból való töltődésre, a később, nehezebb időszakokban erőforrásként is hasznosítható élmények gyűjtésére.

A Pek-Snack 2021-es első jótékonysági akciójának fókuszába ezért az a vágy került, hogy a fóti Károlyi István Gyermekközpont lakói ezúttal ne csak ételt, hanem valami többet kapjanak: valamit, ami nem elengedhetetlen, mégis, fontos része az életnek.
„Hálával és örömmel fogadtuk a Pek-Snack gesztusát, amellyel a gyermekotthonaink lakói, (és) gondozottai számára ajánlottak fel finomságokat.” – mondta el Kádas István, a Gyermekközpont igazgatója.

A nagymama fánkja a fóti Gyermekközpontban

A Károlyi István Gyermekközpontban jelenleg 70 (sérült, vagy) hátrányos helyzetű, különleges ellátási, vagy speciális nevelési igényű gyermek él – ahogy minden ember számára, számukra is hatalmas ajándék minden odafigyelés és apró gesztus, mégis, ezeket sokszor nélkülözni kénytelenek.

A Pek-Snack ezért egy édes élménnyel lepte meg a fiatalokat, akik így nemcsak a több ízben készült finom fánkokat élvezhették, hanem az adomány révén azt is megélhették, hogy a törődés édes is lehet, és egy szürke hétköznapot is megízesíthet.

Az adomány finomságokat a Pek-Snack kereskedelmi igazgatója, Molnár Gábor is elkísérte és személyesen is részt vett azok átadásában:
„Fontosnak érezzük, hogy ahol lehet, ott segítsünk, ezért egy hosszabb távú támogatásban, rendszeres együttműködésben gondolkozunk a Pek-Snack és a fóti gyermekközpont között.”

A Pek-Snack jótékonysági programja az idei évben még számos hasonló akcióval folytatódik; célja az, hogy az országosan közel 1800 helyen kapható finomságokat a vásárlók mellett egyre nagyobb számban élvezhessék olyanok is, akiknek sajnos nem áll módjukban azokat megvenni.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink