Jól járnak a kisboltosok a vasárnapi zárva tartással

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 04. 29. 11:50

Új munkahelyeket teremt a kereskedelemben elrendelt kötelező vasárnapi pihenőnap, a kisboltok számára kedvező fordulatot hozott a rendelkezés – írta szerdai számában a Napi Gazdaság.

polc-

Nőtt a kis üzletek forgalma vasárnaponként, a nyitva tartást szabályozó törvény hatálya alá nem tartozó vállalkozók nyereségük erősödéséről számoltak be az elmúlt időszakban – jelezte a Napi Gazdaságnak a Baranya Megyei Kereskedők Egyesületének elnöke.

Pichler József a lapnak elmondta: miközben a kötelező vasárnapi pihenőnap miatt a nagyobb áruházak látogatottsága szombatonként a többszörösére nőtt, a korlátozás nyertesei vasárnaponként a kisebb, jellemzően családi vállalkozásban működtetett üzletek tulajdonosai, valamint a vásározók.

A pékáruszakboltok esetében a tapasztalatok szerint munkahelyteremtő hatása van a rendelkezésnek. A pékségek ugyanis vasárnap délig alkalmazottal is működhetnek. A környékbeliek friss árura megnövekedett igénye plusz munkaerő felvételét teheti szükségessé – mondta a lapnak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
Vámos György megerősítette: konkrét százalékos becsléssel még nem rendelkeznek, de mostanra igazolódni látszik, hogy a legkisebb vállalkozások forgalmán lendített a nagy láncok vasárnapi szünnapja. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink