Jelentős környezeti megtakarítások a Nestlé magyarországi gyáraiban

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 07. 00:02

A Nestlé Hungária Kft. 2006 óta kétszámjegyű mértékben csökkentette szerencsi, diósgyőri és büki gyárainak energia- és vízfogyasztását.

Szerencsen például egy tonna kakaó- vagy kávétermék előállításához kevesebb, mint feleannyi víz és mintegy harmadával kevesebb gáz szükséges, mint 2005-ben, illetve több mint negyedével sikerült csökkenteni a diósgyőri gyár áramfogyasztását is. A jogszabályi és hatósági előírásokon túlmenően a Nestlé több, mint 230 millió forintot fordított hazai környezeti lábnyomának csökkentésére 2006-2008 között – összhangban „Közös Értékteremtés” elnevezésű felelősségvállalási programjával.
„A Közös Értékteremtés programunk egyik sarokköve a működéssel járó környezeti hatások minimalizálása. E szemlélet jegyében évről évre csökkenteni igyekszünk az egy tonna késztermékre jutó energia- és vízfelhasználást” – nyilatkozta Martin Scott, a szerencsi gyár igazgatója, aki szerint „Az energia- és vízfogyasztás leszorításában az innovatív megoldások, új beruházások mellett a folyamatok és eljárások finomítása, a dolgozói javaslatok beépítése egyaránt meghatározóak voltak.”
Kapcsolódó cikkeink