Jelentős környezeti megtakarítások a Nestlé magyarországi gyáraiban
A Nestlé Hungária Kft. 2006 óta kétszámjegyű mértékben csökkentette szerencsi, diósgyőri és büki gyárainak energia- és vízfogyasztását.
Szerencsen például egy tonna kakaó- vagy kávétermék előállításához kevesebb, mint feleannyi víz és mintegy harmadával kevesebb gáz szükséges, mint 2005-ben, illetve több mint negyedével sikerült csökkenteni a diósgyőri gyár áramfogyasztását is. A jogszabályi és hatósági előírásokon túlmenően a Nestlé több, mint 230 millió forintot fordított hazai környezeti lábnyomának csökkentésére 2006-2008 között – összhangban „Közös Értékteremtés” elnevezésű felelősségvállalási programjával.
„A Közös Értékteremtés programunk egyik sarokköve a működéssel járó környezeti hatások minimalizálása. E szemlélet jegyében évről évre csökkenteni igyekszünk az egy tonna késztermékre jutó energia- és vízfelhasználást” – nyilatkozta Martin Scott, a szerencsi gyár igazgatója, aki szerint „Az energia- és vízfogyasztás leszorításában az innovatív megoldások, új beruházások mellett a folyamatok és eljárások finomítása, a dolgozói javaslatok beépítése egyaránt meghatározóak voltak.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >