Jelentős környezeti megtakarítások a Nestlé magyarországi gyáraiban
A Nestlé Hungária Kft. 2006 óta kétszámjegyű mértékben csökkentette szerencsi, diósgyőri és büki gyárainak energia- és vízfogyasztását.
Szerencsen például egy tonna kakaó- vagy kávétermék előállításához kevesebb, mint feleannyi víz és mintegy harmadával kevesebb gáz szükséges, mint 2005-ben, illetve több mint negyedével sikerült csökkenteni a diósgyőri gyár áramfogyasztását is. A jogszabályi és hatósági előírásokon túlmenően a Nestlé több, mint 230 millió forintot fordított hazai környezeti lábnyomának csökkentésére 2006-2008 között – összhangban „Közös Értékteremtés” elnevezésű felelősségvállalási programjával.
„A Közös Értékteremtés programunk egyik sarokköve a működéssel járó környezeti hatások minimalizálása. E szemlélet jegyében évről évre csökkenteni igyekszünk az egy tonna késztermékre jutó energia- és vízfelhasználást” – nyilatkozta Martin Scott, a szerencsi gyár igazgatója, aki szerint „Az energia- és vízfogyasztás leszorításában az innovatív megoldások, új beruházások mellett a folyamatok és eljárások finomítása, a dolgozói javaslatok beépítése egyaránt meghatározóak voltak.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ezek voltak 2024 legkeresettebb műszaki cikkei
Idén sem csökkent a technológia iránti érdeklődés a magyarok körében,…
Tovább olvasom >Megállapodott a 2025-ös bérekről a SPAR és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete
Megállapodott a 2025-ös bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és…
Tovább olvasom >A Lidl a VEGANUÁR™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc partnere lett
A Lidl Magyarország a VeganuárTM 2025 kiemelt élelmiszerlánc partnere lett.…
Tovább olvasom >