Jelentkezőket várnak a Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsversenyre

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2022. 03. 29. 10:29

 A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet Alapszabálya alapján, ez évben XXVII. alkalommal rendezik meg a magyarországi szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok részére a Jeunes Chefs Rôtisseurs verseny nemzeti válogatót.

Fiatal szakácsok nemzetközi versenye

A versenyen olyan fiatal szakács indulhat, aki 2022. szeptember 1. napjáig nem tölti be a 27. életévét, egy Magyarországon működő szálloda/étterem magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező főállású munkatársa, akit a szálloda/étterem tulajdonosa/igazgatója benevez a versenyre, ugyanakkor tekintettel arra, hogy idén a versenyen 2 turnusban összesen 5-5 versenyző tud indulni, így a jelentkezések nevezési sorrendben kerülnek regisztrálásra. Szállodánként, éttermenként egynél több versenyző nevezésére kizárólag a nevezési határidő utolsó napján, 13:00 és 17:00 között, az esetleges szabad helyek függvényében van lehetőség.

Az „Jeunes Chefs Rôtisseurs” verseny évenkénti rendszeres megszervezésével is szeretnénk elérni, hogy a hazai fiatal szakácsok oktatásával és nevelésével – ezen versenyre való felkészítéssel és részvételükkel is – magas színvonalat érjenek el.

A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával, 3 fogásos menüt kell elkészíteniük 4 személy részére: hideg vagy meleg előétel, főétel, desszert, 3,5 óra alatt, segítség nélkül. Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma által elismert hazai képviselői fogják értékelni.

 A verseny dátuma: 2022. május 3. kedd
A verseny helyszíne: METRO Gasztroakadémia, 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.

A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon az „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2022. évi Világbajnokságon, amely Mexikóban, Mexikóvárosban kerül megrendezésre 2022. október 8-án. A Chaine Egyesület a nemzeti versenyen győztes ifjú szakács részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a 600 EUR nevezési díjat (amely tartalmazza a szállás, ellátás, verseny és program költségeket, ugyanakkor a mexikói helyszínre való utazás – repülőjegy – költségét nem tartalmazza).

 

Kapcsolódó cikkeink