Jegeskávék, melyekkel elviselhetőbb a kánikula

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 08. 13. 11:05

A hőség könnyebb átvészelésének egyik legjobb módja lehet a jeges italok és jegeskávék mértékkel történő fogyasztása. A kávézás szerelmeseinek jól jöhetnek a következő receptek, melyeken keresztül néhány, otthon is könnyedén elkészíthető hűsítő kávékülönlegességet mutatunk be. „ Segítségükkel az édesszájúak, valamint az egészségtudatos táplálkozást szem előtt tartó ínyenceknek is lehetőségük lesz a felfrissülésre” – Rutai Gergely, a Catler marketing menedzsere.

jegeskave

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető jegeskávé a freddo espresso. Megvalósításhoz vegyünk egy vastag falú, hosszú nyakú üvegpoharat és tegyünk az aljára 1 dl tört jeget. A jég ágyra helyezzünk csoki- vagy vanília ízű fagylalt gombócot. Ezt követően ízlés szerint megszórhatjuk reszelt csokoládéval, vagy csokidarabokkal, majd a jégre és a fagylaltra öntsük rá a már lefőzött hideg eszpresszó kávét és 1-2 dl tejet. Az elkészült kávékülönlegességet tejszínhabbal díszíthetjük. A szívószálról pedig semmi estre se feledkezzünk meg, hiszen így tovább tarthat a jeges élvezet!

Erőteljes ízvilág
Nemcsak kávéfőzőre, hanem egy turmixgépre is szükség lesz a konyhában a mocha frappé elkésztéséhez. Ez a jeges ital egy erőteljes ízű, frissítő kávéital, mely nem igényel nagyobb időráfordítást. Elkészítéséhez olvasszunk fel egy teáskanálnyi csokoládédarabot egy adag eszpresszóban. Adjunk hozzá körülbelül 1¼ csészényi hideg tejet és öt darab jégkockát, majd kis sebességgel turmixszoljuk össze úgy, hogy selymes állagú italt kapjunk. Ezt követőn öntsük ki egy nagy pohárba a végeredményt, majd a tetejét díszítsük tejszínhabbal illetve karamell sziruppal.

Tejmentes- és cukormentes élvezetek

A mindenmentes jegeskávé elkészítéshez először tegyük az édesítőnket a vastagfalú pohár aljába. Adott esetben az édesítőt cukormentes sziruppal is helyettesíthetjük. Engedjük rá a forró eszpresszót és keverjük el, majd öntsük fel hideg növényi tejjel (mandula, kókusz, rizs, zab vagy szója). Végül helyezzünk bele egy gombóc cukormentes vanília fagyaltot vagy néhány kocka jeget. A tetejét szórjuk meg fahéjjal, vagy holland kakaóporral. „A tejmentes és cukormentes kávékat ételallergiások valamint a cukorbetegek is fogyaszthatják, de azok számára is ízletes lehet, akik csak egyszerűen szeretnének odafigyelni az egészséges táplálkozásra” – hívta fel a figyelmet a Catler marketing menedzsere.

Ahogy az a fenti receptekből kiderül, valamennyi ízletes jegeskávé elkészítéséhez mindössze egy otthoni kávéfőzőre és egy turmixra van szükség. „A Catler ES 8013-as eszpresszó kávéfőzővel könnyedén és hatékonyan készíthetünk a jegeskávé alapját képező eszpresszó kávét, gazdag aromavilággal és nagyszerű cremával. A kisméretű high-tech kávéfőző természetesen az eszpresszó mellett kiválóan alkalmas latte és capuccino elkészítésére is.” – jegyezte meg Rutai Gergely.

Kapcsolódó cikkeink