Izmosodni lóbabbal is lehet
Jobban teljesítenek a lóbabban található peptidek az izomkondicionálásban, mint a hagyományos állati eredetű fehérjék, különösen a tejfehérje – állapította meg egy a The Journal of Nutrition című tudományos kiadványban nemrég megjelent új tanulmány.
Egy klinikai vizsgálat során a Nuritas ír biotechnológiai vállalat és a Maastrichti Egyetem a vállalat növényi alapú bioaktív peptidmegoldásának, a PeptiStrongnak a hatékonyságát igyekezett feltárni azt a tejfehérje-kiegészítéssel összehasonlítva az izomtömeg és az erőveszteség tekintetében edzés és regeneráció során.
A vizsgálat során a kutatók nem figyeltek meg különbséget a lóbab peptidhálózat és a tejfehérje-kiegészítés között az izomméret és izomerő rövid távú immobilizáció alatti csökkenése, illetve az izomméret és izomerő remobilizáció során történő visszanyerése tekintetében.
A Pepsistrong azonban a tejfehérje-kiegészítéssel összehasonlítva szignifikánsan magasabb izomfehérje-szintézis arányt eredményezett a remobilizációs időszak alatt. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Több tájékoztatás kell az ESG-előírásokról a magyar kkv-k számára
Bár az idei évben bevezetett ESG szabályozás egyelőre csak a…
Tovább olvasom >AI-jelölést szeretnének a fogyasztók az élelmiszercímkéken
Egy friss felmérés szerint a fogyasztók 83%-a úgy véli, hogy…
Tovább olvasom >Teljesítőképességük határára értek a fogyasztók – The RRD CPG + Grocery Consumer Report
A gazdasági nyomás fokozódásával a vásárlók egyre inkább az ár-érték…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >