Izmosodni lóbabbal is lehet
Jobban teljesítenek a lóbabban található peptidek az izomkondicionálásban, mint a hagyományos állati eredetű fehérjék, különösen a tejfehérje – állapította meg egy a The Journal of Nutrition című tudományos kiadványban nemrég megjelent új tanulmány.

A lóbab és a tejfehérje összevetésében előbbi nyert izomerő-építésben
Egy klinikai vizsgálat során a Nuritas ír biotechnológiai vállalat és a Maastrichti Egyetem a vállalat növényi alapú bioaktív peptidmegoldásának, a PeptiStrongnak a hatékonyságát igyekezett feltárni azt a tejfehérje-kiegészítéssel összehasonlítva az izomtömeg és az erőveszteség tekintetében edzés és regeneráció során.
A vizsgálat során a kutatók nem figyeltek meg különbséget a lóbab peptidhálózat és a tejfehérje-kiegészítés között az izomméret és izomerő rövid távú immobilizáció alatti csökkenése, illetve az izomméret és izomerő remobilizáció során történő visszanyerése tekintetében.
A Pepsistrong azonban a tejfehérje-kiegészítéssel összehasonlítva szignifikánsan magasabb izomfehérje-szintézis arányt eredményezett a remobilizációs időszak alatt. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
KPMG CEO Outlook 2025: Újratervezett bizalom
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Többet főznének az X- és Y-generációk tagjai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az OKSZ is megszólalt az inflációs adatok kapcsán
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KSH: novemberben a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket átlagosan 3,8 százalékkal haladták meg
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A zselés és marcipános szaloncukor mellett egyre több a különleges ízesítésű karácsonyi desszert a kínálatban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
