Izmosodni lóbabbal is lehet
Jobban teljesítenek a lóbabban található peptidek az izomkondicionálásban, mint a hagyományos állati eredetű fehérjék, különösen a tejfehérje – állapította meg egy a The Journal of Nutrition című tudományos kiadványban nemrég megjelent új tanulmány.
Egy klinikai vizsgálat során a Nuritas ír biotechnológiai vállalat és a Maastrichti Egyetem a vállalat növényi alapú bioaktív peptidmegoldásának, a PeptiStrongnak a hatékonyságát igyekezett feltárni azt a tejfehérje-kiegészítéssel összehasonlítva az izomtömeg és az erőveszteség tekintetében edzés és regeneráció során.
A vizsgálat során a kutatók nem figyeltek meg különbséget a lóbab peptidhálózat és a tejfehérje-kiegészítés között az izomméret és izomerő rövid távú immobilizáció alatti csökkenése, illetve az izomméret és izomerő remobilizáció során történő visszanyerése tekintetében.
A Pepsistrong azonban a tejfehérje-kiegészítéssel összehasonlítva szignifikánsan magasabb izomfehérje-szintézis arányt eredményezett a remobilizációs időszak alatt. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >Növényi alapú Lurpak az Egyesült Királyságban és Dániában
Az Arla Foods multinacionális szövetkezet a Lurpak vaj növényi alapú…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >