Izmosodni lóbabbal is lehet
Jobban teljesítenek a lóbabban található peptidek az izomkondicionálásban, mint a hagyományos állati eredetű fehérjék, különösen a tejfehérje – állapította meg egy a The Journal of Nutrition című tudományos kiadványban nemrég megjelent új tanulmány.
Egy klinikai vizsgálat során a Nuritas ír biotechnológiai vállalat és a Maastrichti Egyetem a vállalat növényi alapú bioaktív peptidmegoldásának, a PeptiStrongnak a hatékonyságát igyekezett feltárni azt a tejfehérje-kiegészítéssel összehasonlítva az izomtömeg és az erőveszteség tekintetében edzés és regeneráció során.
A vizsgálat során a kutatók nem figyeltek meg különbséget a lóbab peptidhálózat és a tejfehérje-kiegészítés között az izomméret és izomerő rövid távú immobilizáció alatti csökkenése, illetve az izomméret és izomerő remobilizáció során történő visszanyerése tekintetében.
A Pepsistrong azonban a tejfehérje-kiegészítéssel összehasonlítva szignifikánsan magasabb izomfehérje-szintézis arányt eredményezett a remobilizációs időszak alatt. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Támogatják az európai kormányok az alternatív fehérjéket tartalmazó étrendet
A PLMA International összefoglalója szerint több európai ország is támogatja…
Tovább olvasom >Növényi alapú hab a tortán: RAMA Crema!
Kapucsínó, flat white, latte macchiato – selymesen krémes tejhab nélkül egytől…
Tovább olvasom >Az Oatly használhatja a tej szót növényi italainak csomagolásán
A Legfelsőbb Bíróságon nyert pert az Oatly növényi alapú márka…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hét trend, amely 2024-ben az in-store marketingre és a kereskedelmi dizájnra hatással lesz
A fogyasztók figyelmének megragadása és megtartása évről évre egyre nehezebbnek tűnik.…
Tovább olvasom >2024 a kihívások éve a dohányipar és dohány-kiskereskedelem számára
A gazdasági nehézségek ellenére várhatóan növekedett a dohány-kiskereskedelem éves árbevétele…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában jelent meg, és olvasható a levél…
Tovább olvasom >