Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 12. 12. 09:27

Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója figyelmeztetett: a növényi alapú márkáknak az ízre és a teljesítményre kell összpontosítaniuk, különben fennáll a veszélye, hogy csak egy túlságosan szűk réteget szólítanak meg.

Hepburn szerint nem elég, hogy a márkák önmagukat vegánként hirdetik, biztosítaniuk kell azt is, hogy termékeik finomak és jól használhatók legyenek.

– A marketing nem mindig egyszerű. Számos növényi alapú termék esetében az volt a hiba, hogy a kommunikáció során túlzottan a ‘növényi alapú’ jelzőre fókuszáltak, pedig a vásárlók elsősorban az íz, a főzési és sütési tulajdonságok, valamint a minőség alapján választanak – mondta Hepburn a Grocery Gazette-nek adott interjúban.

A Flora példája azt mutatja, hogy a siker kulcsa a termékek minőségének hangsúlyozása, miközben csak másodlagos azok növényi eredetének kommunikálása. A márka maga egyre inkább az ízre és a teljesítményre összpontosít, az elsődleges üzenet a kiváló íz – állítja a szakember.

A növényi alapú ágazat nehézségeit az Allplants márka friss példája is illusztrálja. A húshelyettesítő termékeket gyártó vállalat nemrég csődeljárást kezdeményezett a csökkenő kereslet és a tartós veszteségek miatt. Ezzel szemben a természetes alapanyagokra építő növényi termékek továbbra is erős növekedést mutatnak, ahogyan azt a Deliciously Ella vezérigazgatója, Mathew Mills is megjegyezte.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink