Itt van Amerika!

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 10. 20. 18:51

November 18-19-én amerikai franchise üzletemberek delegációja érkezik Budapestre, hogy innovatív termékeket, szolgáltatásokat kínáljanak az itthoni vállalkozók számára.

Jennifer Kane-
Zabolotskaya
tanácsos
Amerikai Nagykövetség
Kereskedelmi Osztálya

– Világszerte ismert cégeket, márkaneveket mutatnak be majd be az érdeklődőknek – mondja Jennifer Kane-Zabolotskaya, az Amerikai Nagykövetség Kereskedelmi Osztályának tanácsosa –, az érkező tíz cégből négy gyorséttermi vendéglátást képvisel. A delegációban részt vevő brandek elsősorban Közép-Európa piaca iránt érdeklődnek.

A gyorséttermek világszinten több mint 570 milliárd dollárt termelnek, aminek majdnem a fele az USA-ban keletkezik. Az évenkénti várható 2,5%-os növekedéssel az iparág jelentős munkahelyteremtési lehetőségeket biztosít világszerte. Ez a szegmens rendkívül változatos – a pizzától és az ikonikus hamburgerektől az ezerféle csirkeételig –, és az egészségtrendek jobban jelen vannak az ágazatban, mint bármikor korábban. A márkák együttműködnek partnereikkel, az alapmenü mellett a helyi ízekhez, szokásokhoz, kultúrához igazodó kínálatot alakítanak ki.


– Az amerikai minőségi gyorséttermek országunk legnépszerűbb exportcikkei közé tartoznak – hangsúlyozta Jennifer Kane-Zabolotskaya, mivel az emberek szeretik az ízeinket, valamint az amerikai komfortot, ami vele jár. Ráadásul az ételt a helyi igényekhez lehet igazítani, ami miatt a befektetés kevésbé kockázatos. A gyorséttermek kiváló ár-érték arányú ételeket és állandó minőséget kínálnak, a felszolgálás nélküli koncepció pedig felgyorsítja a rendelések felvételét és több profitot generál.

A cégek mesterlicensz partner átvevőket keresnek megfelelő tapasztalattal és anyagi forrásokkal, de előzetes, mély piaci elemzések híján piackutatást is végeznek ittlétük alatt. A programszervezésben, a megfelelő helyi átvevő partnerek felkutatásában együttműködő szakmai partner a Magyar Franchise Szövetség. //

Kapcsolódó cikkeink