Itt a tehénbarát tej: élesztőből készül!
A Tel Avivi Egyetem kutatói hamarosan bemutatnak egy olyan módszert, amelynek segítségével a tejtermékeket élesztőből állítják elő.
A food tech feltaláló Dr. Eyal Iffergan, Tamir Tuller, az Iby Bio-orvosi Mérnöki Tanszék munkatársa és Aladar Fleischman, a Tel Avivi Egyetem Mérnöki Karának kutatója létrehozta az Imagindairy nevű startupot, amely élesztőből állít elő tejet.
Tuller elmondta: Az Imagindairy célja, hogy az általuk előállított tej minden olyan fontos tápanyagot tartalmazza, mint a tehéntej, ugyanolyan legyen az íze, az állaga, az illata, de ne kelljen teheneket kiszipolyozni érte.
A startup tejtermékei és sajtjai valójában jóval egészségesebbek is lesznek, mint az állati tej, hiszen sem koleszterolt, sem laktózt nem tartalmaznak majd.
The Hindu Business Line
Kapcsolódó cikkeink
A magyar fogyasztók aflatoxin terhelését vizsgálták a Nébih szakemberei
A Debreceni Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös…
Tovább olvasom >Újfent csökkent a tejfogyasztás Németországban
Az adatok szerint a németek tejtermék-fogyasztása 2023-ban újabb rekordmélységbe szállt.…
Tovább olvasom >Egzotikum: a tevetej lehet az új tehéntej
Egyre nő az érdeklődés a tevetej iránt, és egyre több…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyengébb a vásárlóerő nálunk, mint a régióban
A tíz- és húszéves időtávon kirajzolódó trendek – ezen belül…
Tovább olvasom >Gyűlölik a „dinamikus árazást” a fogyasztók
Az elmúlt időszakban az ügyfeleknek új fogalommal kellett megismerkedniük: a…
Tovább olvasom >NGM-államtitkár: erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét az ESG-törvény
A felelős környezeti, társadalmi és vállalatirányitási (ESG) keretrendszert meghatározó törvény…
Tovább olvasom >