Itt a tehénbarát tej: élesztőből készül!
A Tel Avivi Egyetem kutatói hamarosan bemutatnak egy olyan módszert, amelynek segítségével a tejtermékeket élesztőből állítják elő.

Boldog nap ez a teheneknek és a vegánoknak
A food tech feltaláló Dr. Eyal Iffergan, Tamir Tuller, az Iby Bio-orvosi Mérnöki Tanszék munkatársa és Aladar Fleischman, a Tel Avivi Egyetem Mérnöki Karának kutatója létrehozta az Imagindairy nevű startupot, amely élesztőből állít elő tejet.
Tuller elmondta: Az Imagindairy célja, hogy az általuk előállított tej minden olyan fontos tápanyagot tartalmazza, mint a tehéntej, ugyanolyan legyen az íze, az állaga, az illata, de ne kelljen teheneket kiszipolyozni érte.
A startup tejtermékei és sajtjai valójában jóval egészségesebbek is lesznek, mint az állati tej, hiszen sem koleszterolt, sem laktózt nem tartalmaznak majd.
The Hindu Business Line
Kapcsolódó cikkeink
Újabb árcsökkentés a Lidlnél: 30-féle tej és tejtermék lesz olcsób
Újabb segítséget kapnak a magyar emberek a mindennapi bevásárláshoz: a Lidl az…
Tovább olvasom >A Tej Terméktanács már 20 éve edukálja a gyerekeket
A Tej Terméktanács több mint 20 éve végez országos szintű,…
Tovább olvasom >Kiemelt figyelem a tejtermékek árain: Az árfigyelés és a piaci trendek hatásai
A Kormány gazdaságpolitikai intézkedései középpontjában az alapvető élelmiszerek, így a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tudatosabban vásárolunk? Töretlen a kereslet a hazai ízek iránt
Több száz magyar termelővel működik együtt a Kifli.hu, hogy minél…
Tovább olvasom >Kamatkedvezmény a zöldhitelre
Még kedvezőbb lesz a népszerű lakáscélú zöldhitel a K&H-nál. A legnépszerűbb…
Tovább olvasom >Friss felmérés: A visszautasítástól való félelem bénítja a vállalkozásokat
Egy friss felmérés szerint a vállalkozások 33 százaléka a visszautasítástól…
Tovább olvasom >