Itt a tehénbarát tej: élesztőből készül!
A Tel Avivi Egyetem kutatói hamarosan bemutatnak egy olyan módszert, amelynek segítségével a tejtermékeket élesztőből állítják elő.

Boldog nap ez a teheneknek és a vegánoknak
A food tech feltaláló Dr. Eyal Iffergan, Tamir Tuller, az Iby Bio-orvosi Mérnöki Tanszék munkatársa és Aladar Fleischman, a Tel Avivi Egyetem Mérnöki Karának kutatója létrehozta az Imagindairy nevű startupot, amely élesztőből állít elő tejet.
Tuller elmondta: Az Imagindairy célja, hogy az általuk előállított tej minden olyan fontos tápanyagot tartalmazza, mint a tehéntej, ugyanolyan legyen az íze, az állaga, az illata, de ne kelljen teheneket kiszipolyozni érte.
A startup tejtermékei és sajtjai valójában jóval egészségesebbek is lesznek, mint az állati tej, hiszen sem koleszterolt, sem laktózt nem tartalmaznak majd.
The Hindu Business Line
Kapcsolódó cikkeink
Veszteségbe fordult a friss tej értékesítése – rávilágított a GVH grafikonja
A magyar kiskereskedelem egy újabb, eddig kevésbé reflektorfényben lévő problémája…
Tovább olvasom >Lassulás és áremelkedés egyszerre – így alakul a tejpiac nyáron
A tejágazatban egyszerre van jelen a nemzetközi árnövekedés és a…
Tovább olvasom >Miért fogy el ilyen gyorsan a sajátmárkás tej? Az árrésstop ésszerűtlenségei a tejpiacon
Soha nem volt még ilyen bizonytalan a sajátmárkás tejtermékek helyzete…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >„Ez egy politikai termék” – Az árrésstopról és a kiskereskedelem válságáról beszélt az MNKSZ főtitkára
Szakmailag nem indokolható, mégis maradhat – így foglalható össze az…
Tovább olvasom >Rekordszámú visszaváltás: havi félmillió palackot adnak vissza a Kifli.hu vásárlói
Több mint 2,6 millió visszaváltott palack néhány hónap alatt –…
Tovább olvasom >