Itt a tehénbarát tej: élesztőből készül!
A Tel Avivi Egyetem kutatói hamarosan bemutatnak egy olyan módszert, amelynek segítségével a tejtermékeket élesztőből állítják elő.
A food tech feltaláló Dr. Eyal Iffergan, Tamir Tuller, az Iby Bio-orvosi Mérnöki Tanszék munkatársa és Aladar Fleischman, a Tel Avivi Egyetem Mérnöki Karának kutatója létrehozta az Imagindairy nevű startupot, amely élesztőből állít elő tejet.
Tuller elmondta: Az Imagindairy célja, hogy az általuk előállított tej minden olyan fontos tápanyagot tartalmazza, mint a tehéntej, ugyanolyan legyen az íze, az állaga, az illata, de ne kelljen teheneket kiszipolyozni érte.
A startup tejtermékei és sajtjai valójában jóval egészségesebbek is lesznek, mint az állati tej, hiszen sem koleszterolt, sem laktózt nem tartalmaznak majd.
The Hindu Business Line
Kapcsolódó cikkeink
Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih
Kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.…
Tovább olvasom >Dráguló tejtermékek: miért kerülnek egyre többe a mindennapok kedvenc élelmiszerei?
A tejtermékek továbbra is a drágább élelmiszerek közé tartoznak, sőt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >