Italok a hegyről
Színes italok, változatos ízek, valós tradíciókra épülő történet: a jól sikerült 21. századi termékfejlesztés tipikus példája a szlovák Tatratea, amelynek változatai már a magyar üzletekben is elérhetők. A Karloff szeszfőzdében közel 20 éve bele mertek vágni egy különleges megközelítésű likőrsorozat megalkotásába, szemet vonzó kiszerelést készítettek hozzá, és merész árképzéssel piacra vitték – az eredmény a 10 tagból álló sikeres italcsalád.
Az ízesítésükben és alkoholtartalmukban eltérő likőrök koncepciója a hagyományokra épít. A hegyekben élő emberek saját készítésű orvosságaikkal próbálták gyógyítani a betegségeket. Forralt vizet öntöttek titkos gyógynövénykeverékükre, majd mézet, fokhagymát és alkoholt adtak hozzá. Minden gyógyítónak saját receptje volt, de mindegyikük ugyanúgy nevezte azt: tea.
A Tatrateákba ma fekete tea, gyógynövények, hegyi forrásvíz, melasz, alkohol, gyümölcskivonat és tölgyfachips kerül, és a 8 hét után leszűrt keveréket tölgyfahordóban érlelik. Itthon a terméket a Heinemann forgalmazza. //
Kapcsolódó cikkeink
„Most a fermentált alapanyagok a kedvenceim”
Sorozatunkban ezúttal Kolozs Attila, a Heinemann munkatársa, a Suntory márkanagykövete beszélt munkájáról,…
Tovább olvasom >Tiszta fejjel
A nagyvilágban szinte minden, a témára vonatkozó felmérés és elemzés,…
Tovább olvasom >A Zwack mediterrán hangulatú reklámfilmmel köszönti az Unicum Orange Bitter széles körű bevezetését
Idén áprilistól a Zwack Unicum italújdonsága, az Unicum Orange Bitter…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Pajta kapta az idén az Év étterme díjat
Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide…
Tovább olvasom >Több spanyol városban tiltakoztak ismét a tömegturizmus miatt
Több spanyol nagyvárosban is számos tüntető vonult ismét utcára vasárnap,…
Tovább olvasom >Apadó vízszint, meleg víz, szúnyoginvázió: vegyes kilátások a Balatonnál
A Balaton partján tökéletes strandidő fogadta a hétvégi látogatókat, ám…
Tovább olvasom >