IT-fejlesztés a Borsodi Sörgyárnál

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 27. 10:40

Gyorsabban elérhetők lesznek a befektetők és az üzleti döntéshozók számára a fontos adatok, miután véget ér a folyamatban lévő IT-fejlesztés a Borsodi Sörgyárnál. Kontár Ákos IT business partner a felhőalapú rendszereket és a mobilitást látja követendő technológiának.

 Kontár Ákos IT business partner Borsodi Sörgyár


Kontár Ákos
IT business partner
Borsodi Sörgyár

– A Borsodi Sörgyárnál több IT-feladatot külső céghez szerveztek ki. Miért?

– Vállalatunk egy nemzetközi cégcsoport része, így az informatikában is globálisan gondolkodunk. A rendszerek üzemeltetésének és fejlesztésének kiszervezése által költségmegtakarítást, magasabb szintű kontrollt és nagyobb rugalmasságot értünk el.

– Milyen IT-projektet fejeztek be az idén?

– A globális folyamatok egységesítését támogató rendszereket vezettük be különböző területeken. Az év elején a személyzeti területre fókuszáltunk, és személyes célkitűzést és értékelést támogató rendszert indítottunk, mely kiváltotta a korábbi Excel- vagy papíralapú értékelést. Érdekesség, hogy az informatikai támogatás bevezetése után a személyes célok jelentős része mindenki számára látható. A célkitűzés és értékelés folyamata ezáltal mindenkinek átláthatóbbá vált.

Két másik nagyobb projekten is dolgozunk. Az egyik a telephelyek közötti hálózat korszerűsítése, a másik a központi pénzügyi konszolidációs rendszerhez való csatlakozás kialakítása.

Ez utóbbi esetben az automatikus adatfeladás lehetővé teszi a magasabb szintű automatizáltságot, ezáltal gyorsítja a zárási folyamatot, így a menedzsment és befektetőink számára is gyorsabban tudunk majd adatokat biztosítani.

– A felhőalapú IT-megoldások mennyire fontosak az Önök számára?

– A Borsodi szempontjából a felhőalapú szolgáltatások és a mobilitás előretörése az, ami technológiai szempontból követendő, sőt, egyre többet használunk is ezekből. Ahol az adatbiztonság és a technológia lehetővé teszi, ott jelenleg és a jövőben is felhőalapú szolgáltatásokat használunk. A beszélgetésünk elején említett személyzeti támogató megoldás is felhőalapon működik.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink