Ismét Zamat pálinka és pároskolbász fesztivál lesz Debrecenben

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 09. 16. 11:03

A különleges ízek és a minőségi zene kedvelőit várják szeptember 23. és 25. között a debreceni Nagyerdőbe, a hatodik Zamat pálinka pároskolbász fesztiválra – közölték a szervezők.

palinka

A fesztivál egyik helyszínén, a nagyerdei víztoronyban tartott tájékoztatón Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere emlékeztetett rá: tavaly vették fel a hungarikumok sorába a híres debreceni pároskolbászt, amelynek népszerűsítése érdekében több helyi étteremmel kötött együttműködési megállapodást az önkormányzat.
Az idei fesztiválra meghirdették A legjobb zamatú pároskolbász 2016-ban versenyt. Az éttermek a mellett bizonyíthatják kreativitásukat, hogy a kolbászt az eredeti receptúrák rekonstruálásával, a páros kolbász kódex előírásai szerint kell elkészíteni – tette hozzá.
A jó hangulathoz a több száz liter pálinkát tizenöt hazai manufaktúra képviselői szállítják a debreceni Nagyerdőbe – tájékoztatott Komáromi János, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagja, aki tuzséri pálinkáival lesz jelen a fesztiválon.
A szakma szerint immár a debreceni Zamat fesztivál Magyarország legjobb pálinkafesztiválja – mondta hozzátéve, hogy az idén szakmai nappal is megerősítik a rendezvényt, amelyen a gyümölcstermesztéstől és értékesítésig, az eredetvédelemtől a jövedéki kérdésekig tekintik át a pálinkakészítés és fogyasztás folyamatát.
Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató emlékeztetett rá, hogy a tavalyi Zamaton több száz liter pálinkát és mintegy tizenöt mázsa debreceni párost fogyasztott el a mintegy harmincezer látogató.
Az idén is hasonló számú érdeklődőt várnak a víztoronyba és a Nagyerdei Stadion Halljába, ahol a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a Parno Graszt, Szalóki Ági, az Ed Philips és a Memphsis Patrol, Falusi Mariann és a Irie Maffia énekesével, Senával fellépő Random Trip gondoskodnak az esti jó hangulatról – emelte ki a fesztiváligazgató. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink