Ismét Zamat pálinka és pároskolbász fesztivál lesz Debrecenben
A különleges ízek és a minőségi zene kedvelőit várják szeptember 23. és 25. között a debreceni Nagyerdőbe, a hatodik Zamat pálinka pároskolbász fesztiválra – közölték a szervezők.
A fesztivál egyik helyszínén, a nagyerdei víztoronyban tartott tájékoztatón Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere emlékeztetett rá: tavaly vették fel a hungarikumok sorába a híres debreceni pároskolbászt, amelynek népszerűsítése érdekében több helyi étteremmel kötött együttműködési megállapodást az önkormányzat.
Az idei fesztiválra meghirdették A legjobb zamatú pároskolbász 2016-ban versenyt. Az éttermek a mellett bizonyíthatják kreativitásukat, hogy a kolbászt az eredeti receptúrák rekonstruálásával, a páros kolbász kódex előírásai szerint kell elkészíteni – tette hozzá.
A jó hangulathoz a több száz liter pálinkát tizenöt hazai manufaktúra képviselői szállítják a debreceni Nagyerdőbe – tájékoztatott Komáromi János, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagja, aki tuzséri pálinkáival lesz jelen a fesztiválon.
A szakma szerint immár a debreceni Zamat fesztivál Magyarország legjobb pálinkafesztiválja – mondta hozzátéve, hogy az idén szakmai nappal is megerősítik a rendezvényt, amelyen a gyümölcstermesztéstől és értékesítésig, az eredetvédelemtől a jövedéki kérdésekig tekintik át a pálinkakészítés és fogyasztás folyamatát.
Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató emlékeztetett rá, hogy a tavalyi Zamaton több száz liter pálinkát és mintegy tizenöt mázsa debreceni párost fogyasztott el a mintegy harmincezer látogató.
Az idén is hasonló számú érdeklődőt várnak a víztoronyba és a Nagyerdei Stadion Halljába, ahol a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a Parno Graszt, Szalóki Ági, az Ed Philips és a Memphsis Patrol, Falusi Mariann és a Irie Maffia énekesével, Senával fellépő Random Trip gondoskodnak az esti jó hangulatról – emelte ki a fesztiváligazgató. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >