Ismét magyar éttermek borlapjait díjazta a Wine Spectator
Három budapesti és egy miskolci étterem borlapját is díjazta a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.

Legalább 350 különböző tétel szerepel a kínálatban
Az amerikai bormagazin évtizedek óta minden esztendőben közzé teszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharas minősítést adományozva.
Az elismeréshez számos kritériumnak kell megfelelniük az éttermeknek, amelyeket a Wine Spectator képviselői személyesen ellenőriznek látogatásuk során.
A kétpoharas minősítést kizárólag azok az éttermek kaphatják meg, melyek borlapja komoly szakmai tartalomról tesz tanúbizonyságot: legalább 350 különböző tétel szerepel a kínálatban a legjobb régiók legkiemelkedőbb termelőinek több évjáratra kiterjedő, széles borválasztékával.
Fontos további kritérium az is, hogy ezek az éttermek képzési és oktatási lehetőségeket is biztosítanak a személyzet számára, hogy azok hatékony segítséget nyújtsanak a vendégeknek a megalapozott borválasztásban – emlékeztet a miskolci Avalon Ristorante által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.
Mint közölték, idén több mint 3500 étterem szerepel a Wine Spectator listáján több mint 75 országból világszerte, Magyarországon pedig négy éttermet is díjaztak.
Kétpoharas minősítést kapott az Avalon Ristorante, a fővárosból az Arany Kaviár Étterem és a Félix Kitchen and Bar, egypoharas minősítést pedig a Kollázs Brasserie & Bar.
Az Avalon Ristorante idén második alkalommal került fel a listára, a tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is kétpoharas minősítéssel.
A Félix Kitchen and Bar három évvel ezelőtt nyerte el az egypoharas minősítést, amelyet a következő esztendőben is megtartott, 2022-ben pedig már két pohárral díjazta a Várkert Bazár mellett található étterem borlapját a Wine Spectator.
Az Arany Kaviár étterem tavaly egypoharas, idén pedig már kétpoharas minősítést szerzett, a Kollázs Brasserie & Bar pedig újoncként került a listára.
Kapcsolódó cikkeink
Hubai Imre: a magyar bor páratlan nemzeti kincs
A magyar bor páratlan nemzeti kincs, amelyre az egész ország…
Tovább olvasom >Sorsokról döntenek e titkos társaság tagjai
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, és…
Tovább olvasom >Történelmi siker: aranyérem a Zelna Borászatnak a világ legrangosabb borversenyén
Soha nem látott elismerést szerzett a balatoni vörösbor a nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >