Írók a gasztronómia fontos kérdéseiről
Egy-két „újévi” bon mot a világirodalomból
– Bátor ember lehetett, aki először megkóstolt egy osztrigát. (Jonathan Swift)
– Sajt – hatalmas lépés a tej halhatatlanná válásának útján. (Clifton Fadiman)
– A bouillabaisse (francia halleves) kizárólag azért ehető, mert franciák főzik. Ezek a franciák két szivarvégből és egy üres gyufaskatulyából is ízletes és tápláló ételt tudnak készíteni. (Norman Douglas)
– Melyik kezemben tartsam a villát, ha a jobban a kés van, a balban meg a fasirt? (G. I. A – Lityeraturnaja Gazeta)
– Csuka, uram – mondta a pincér és elém tett két szemet, két fogpiszkálót és egy darabka fekete esőkabátot. (Hilaire Belloc)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Miért harcol az olasz vendéglős – A nap videója
Őn mire szavazna: a vendéglős (és az olasz konyha) méltósága…
Tovább olvasom >Két Business Superbrands-díjat is kapott a METRO
Idén is kiválóan helytállt a Business Superbrands védjegyet odaítélő bizottság…
Tovább olvasom >