Ír ínyencség lett a világ legjobb sótlan vaja
Nem minden vaj egyforma – ezt bizonyítja a világ egyik legrangosabb tejtermékversenye, az International Cheese and Dairy Awards (ICDA), ahol idén a Kerrygold Grass-Fed Unsalted Pure Irish Butter nyerte el a világ legjobb, az Egyesült Királyságon kívül gyártott sótlan vajának járó díjat.
A győztes ír vaj különlegessége, hogy kizárólag fűvel táplált tehenek tejéből készül. Ez az európai stílusú vaj élénksárga színéről, finoman savanykás ízéről és magas vajzsírtartalmáról ismert, ami krémesebb, ízletesebb és különleges állagú terméket eredményez a tipikus amerikai vajakhoz képest.
A sózott vajak kategóriájában a Taste Atlas idei ranglistáján a francia Maison Bordier 4%-os sótartalmú vaj végzett az élen. A prémium kézműves terméket hagyományos módszerekkel, kézzel és fadeszkán gyúrva készítik, így éri el selymes textúráját és gazdag, testes ízét.
A világ legjobb vajai tehát nemcsak alapvető élelmiszerek, hanem valódi gasztronómiai különlegességek, amelyek készítési módjukban, ízvilágukban és minőségükben is messze túlmutatnak a hétköznapi kategóriákon.
Kapcsolódó cikkeink
Feltámadt a túró: újra hasít az amerikai tejipar
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Veszteségbe fordult a friss tej értékesítése – rávilágított a GVH grafikonja
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lassulás és áremelkedés egyszerre – így alakul a tejpiac nyáron
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átadásra kerültek a HoReCa Hősök 2025 elismerések
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Némileg enyhült a borúlátó fogyasztói hangulat az euróövezetben szeptemberben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Stabil termés, nyomott árak – kettős képet mutat idén a magyar vöröshagyma-piac
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >