Ír ínyencség lett a világ legjobb sótlan vaja
Nem minden vaj egyforma – ezt bizonyítja a világ egyik legrangosabb tejtermékversenye, az International Cheese and Dairy Awards (ICDA), ahol idén a Kerrygold Grass-Fed Unsalted Pure Irish Butter nyerte el a világ legjobb, az Egyesült Királyságon kívül gyártott sótlan vajának járó díjat.
A győztes ír vaj különlegessége, hogy kizárólag fűvel táplált tehenek tejéből készül. Ez az európai stílusú vaj élénksárga színéről, finoman savanykás ízéről és magas vajzsírtartalmáról ismert, ami krémesebb, ízletesebb és különleges állagú terméket eredményez a tipikus amerikai vajakhoz képest.
A sózott vajak kategóriájában a Taste Atlas idei ranglistáján a francia Maison Bordier 4%-os sótartalmú vaj végzett az élen. A prémium kézműves terméket hagyományos módszerekkel, kézzel és fadeszkán gyúrva készítik, így éri el selymes textúráját és gazdag, testes ízét.
A világ legjobb vajai tehát nemcsak alapvető élelmiszerek, hanem valódi gasztronómiai különlegességek, amelyek készítési módjukban, ízvilágukban és minőségükben is messze túlmutatnak a hétköznapi kategóriákon.
Kapcsolódó cikkeink
Kísértetiesen finom ízek a Mizotól!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >NGM: megkezdődnek a tárgyalások az Alföldi Tej Kft. és a Magyar Állam között a tejipari vállalat felvásárlásáról
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Esik a vaj nemzetközi ára – az ALDI azonnal árat csökkent
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Betétdíjas borosüvegeket vezetett be a német Kaufland
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az AI felgyorsítja a fizikai boltok hanyatlását
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Felvásárolta a Green Factory az Eisberg közép- és kelet-európai egységeit
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

