Ipartestületi Gálaebéd 2018
Az MVI idén már 8. alkalommal megrendezett hagyományos évzáró Gálaebédjével a tavaly decemberben elhunyt Jakabffy László emlékének adózik a szakma, az ő munkássága előtt tisztelegnek azok a szakácsok – többségében tanítványai – is, akik az ebédet elkészítik. A rendezvény tradíciói szerint az ebéd szervezőbizottsága által felkért kollégák az ételsor egy-egy elemét készítik el, amit az ő nevükkel fémjeleznek az étlapon.
Akik lapzártánkig már biztosan elvállalták a felkérést: Ádám Csaba, Bicsár Attila, Feke Zoltán, Győrffy Árpád, Jászai Tibor, Varjú Viktor – igazi nagy nevei a szakmának. A menüt a Mester kedvenceiből állítják össze, olyan fogásokból, mint például a kocsonya, a rác fogas, a sólet, a sült kacsa hízott kacsamájjal töltve és a kimaradhatatlan túrógombóc.
A 8. gálaebéd időpontja 2018. november 25., vasárnap 12 óra, helyszíne pedig ismét az Öbölház a budapesti Kopaszi gáton. A műsorvezető Bíró Lajos lesz.
A gálaebéd szervezőbizottsága
Mint ismeretes, Jakabffy Lászlónak kezdetektől főszerep jutott az ipartestületi gálavacsorák, később -ebédek szervezésében, valamint annak a Gundel-díjnak az alapításában és gyakorlati megvalósításában, amelyet rendre a gálarendezvény során adnak át a díjazottaknak.
A belépőjegy ára 24 000 Ft, MVI-tagoknak 22 000 Ft. //
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI statisztikai helyzetjelentése a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését…
Tovább olvasom >Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Újra gasztrotúrák
Polyák Norbertet, a Hotel Ózon igazgatóját, aki társadalmi munkában az MVI alelnöke…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >