Ipartestületi Gálaebéd 2018
Az MVI idén már 8. alkalommal megrendezett hagyományos évzáró Gálaebédjével a tavaly decemberben elhunyt Jakabffy László emlékének adózik a szakma, az ő munkássága előtt tisztelegnek azok a szakácsok – többségében tanítványai – is, akik az ebédet elkészítik. A rendezvény tradíciói szerint az ebéd szervezőbizottsága által felkért kollégák az ételsor egy-egy elemét készítik el, amit az ő nevükkel fémjeleznek az étlapon.
Akik lapzártánkig már biztosan elvállalták a felkérést: Ádám Csaba, Bicsár Attila, Feke Zoltán, Győrffy Árpád, Jászai Tibor, Varjú Viktor – igazi nagy nevei a szakmának. A menüt a Mester kedvenceiből állítják össze, olyan fogásokból, mint például a kocsonya, a rác fogas, a sólet, a sült kacsa hízott kacsamájjal töltve és a kimaradhatatlan túrógombóc.
A 8. gálaebéd időpontja 2018. november 25., vasárnap 12 óra, helyszíne pedig ismét az Öbölház a budapesti Kopaszi gáton. A műsorvezető Bíró Lajos lesz.
A gálaebéd szervezőbizottsága
Mint ismeretes, Jakabffy Lászlónak kezdetektől főszerep jutott az ipartestületi gálavacsorák, később -ebédek szervezésében, valamint annak a Gundel-díjnak az alapításában és gyakorlati megvalósításában, amelyet rendre a gálarendezvény során adnak át a díjazottaknak.
A belépőjegy ára 24 000 Ft, MVI-tagoknak 22 000 Ft. //
Kapcsolódó cikkeink
A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >Javuló tendenciák
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >Ez volt az idei Gundel-díj átadás – A nap képe
Október 27-én a Gundel Étteremben immáron 9. alkalommal adták át…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >