Intézkedéseket vezet be Jumbo a sajtellátási lánc fenntarthatóbbá tétele érdekében
A holland Jumbo kiskereskedelmi vállalat az Uniekaas Hollanddal és a DOC Kaas szövetkezet több mint 200 tejtermelőjével együttműködve igyekszik fenntarthatóvá tenni sajtválasztékát.
A Jumbo és partnerei átfogó kritériumrendszert dolgoztak ki a borjak és a tehenek jobb életkörülményeit, a gazdaságban és környékükön az éghajlatra és a természetre gyakorolt pozitív hatást elősegítése, valamint a tejtermelők számára egy kedvezőbb bevételi modell kialakítása érdekében – közölte a kiskereskedő.
Az intézkedések között szerepel többek között a megújuló energia használata, a CO2-kibocsátás csökkentése, a gyógynövényekben gazdag és a tehenek számára sík fekvésű legelő területek megcélzása.
A fenntartható sajátmárkás sajtok első szállítmánya idén júniusban kerül a Jumbo üzletekbe, és a vállalat reményei szerint 2024 végére teljes sajátmárkás sajtkínálata fenntarthatóbb tejből készül majd.
A Jumbo azt is kiemelte, hogy már régóta invesztál egy fenntartható holland frissáru-választék kialakításába.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Rekordszámú visszaváltás: havi félmillió palackot adnak vissza a Kifli.hu vásárlói
Több mint 2,6 millió visszaváltott palack néhány hónap alatt –…
Tovább olvasom >WWF: minden eddiginél korábban jött el a túlfogyasztás napja
2025-ben minden eddiginél korábban jött el a túlfogyasztás napja –…
Tovább olvasom >Az Albert Heijn a világon elsőként hozta nyilvánosságra metánkibocsátását
Az Albert Heijn holland élelmiszerlánc történelmi lépést tett: 2024-es fenntarthatósági…
Tovább olvasom >További cikkeink
45 millió fontos beruházást indít a Müller brit tejüzemében
A német Theo Müller csoporthoz tartozó Müller 45 millió fontot…
Tovább olvasom >NewPrinces Group veszi meg a Carrefour olaszországi üzletei
Megállapodást kötött a Carrefour a NewPrinces Group-pal olaszországi tevékenységeinek értékesítéséről.…
Tovább olvasom >Tovább nőtt a fair trade Németországban
A németországi fair trade forgalom 2024-ben 11%-kal, 2,6 milliárd euróra…
Tovább olvasom >