Intelligens világításvezérlést kaptak a francia Lidl-üzletek

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 05. 15. 09:18

IoT világítási megoldásokkal teszi fenntarthatóbbá üzletei működését a Lidl Franciaországban. E törekvésében a Siemens a kiskereskedő partnere.

Felére csökkentette egyes üzleteinek világításból adódó energiafogyasztását a Lidl Franciaországban. A kiskereskedelmi üzletlánc a Siemens francia vállalatát választotta partnerének az elmúlt három évben, amikor is együttműködve 13 bolt és két logisztikai üzem energiahatékonyságát javították.

A projekt keretében az érintett épületekben többfunkciós IoT-szenzorokat szereltek fel, amelyek valós idejű adatokat továbbítanak a világításvezérlő rendszerhez, például egy-egy terület hőmérsékletéről, a napsugárzás mértékéről, valamint az adott részlegen történő mozgásokról. Ezek alapján a szoftver képes dinamikusan optimalizálni a fényszinteket, és a nem használt területeken lekapcsolni a lámpákat.

A felhasználói igényeket akár előjelezni is képes, intelligens világításvezérlés emellett segít az üzemeltetőknek feltérképezni a vásárlói szokásokat, még kényelmesebbé téve így a vásárlást.

Kapcsolódó cikkeink