Intelligens ipari parkot nyitott a McDonald’s

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 07. 04. 11:20

A McDonald’s jelentős lépést tett a kínai piacon való szerepvállalásának elmélyítése felé azzal, hogy egy új, intelligens ipari parkot nyitott a közép-kínai Hopej tartományban. A több mint 200 millió dolláros beruházással épült létesítmény évente közel 300 millió kenyeret, 30 ezer tonna húskészítményt, 30 millió pékárut és kétmilliárd csomagolóterméket állít majd elő.

g

Az amerikai gyorsétteremlánc négy pékséggel és élelmiszer-beszállítóval, köztük a Bimbóval és a Tyson Foods-szal együttműködve indította el az élelmiszerellátó bázist. A Hopej Hsziaokan városában szerdán üzembe helyezett ipari park több mint 300 ezer négyzetméteres területen fekszik, és az élelmiszer-előállítás, a csomagolás, valamint a hűtőlánc-logisztika területein működik.

Az ipari parkban a gyártási folyamatok átlagos automatizálási aránya meghaladja a 70 százalékot. Phyllis Cheung, a McDonald’s kínai vezérigazgatója elmondta, hogy az ipari parkban olyan technológiákat alkalmaztak, mint az IoT (Internet of Things, a dolgok internete) és a Big Data, amelyek lehetővé teszik a nyersanyagoktól kezdve a gyártáson és raktározáson át a logisztikáig és a hűtőlánc elosztásáig a teljes folyamat adatainak valós idejű nyomon követését.

Cheung hangsúlyozta, hogy a McDonald’s 30 éve van jelen Kínában, és több mint hatezer éttermet nyitott, ami az ázsiai országot a vállalat második legnagyobb és leggyorsabban növekvő piacává tette. Az élelmiszerellátást szolgáló intelligens park beindítása fontos lépés a kínai piacon való szerepvállalás elmélyítésében. Az ipari park javítja a McDonald’s üzletek ellátási hatékonyságát, és felgyorsítja a vállalat lokalizációját Kína középső és nyugati régióiban.

Az intelligens ipari park létrehozásával a McDonald’s nemcsak a termelés és az ellátási lánc hatékonyságát kívánja növelni, hanem a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektet. A fejlett technológiák alkalmazásával a vállalat csökkenti az élelmiszerhulladékot és optimalizálja az energiafelhasználást, hozzájárulva a környezetvédelemhez is.

A McDonald’s új, intelligens ipari parkja Kínában jelentős lépést jelent a vállalat helyi jelenlétének erősítésében és a piaci igények hatékonyabb kielégítésében. A fejlett technológiák és az automatizálás révén a vállalat tovább növeli termelési kapacitását és fenntarthatóságát, miközben hozzájárul a kínai gazdaság fejlődéséhez is.

Kapcsolódó cikkeink