Innovatív szakmai képzés
A vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport a BKSZC Szamos Mátyás Képzőközponttal és a Civil Impact Nonprofit Kft.-vel partnerségben kidolgozott egy programot, amely szakmai összefogással valósul meg, és a képzés a tanulni vágyó fiataloknak díjmentes. A program szakácssegédképzéssel indult, de a szervezők célja, hogy további szakmaprofilokban is megkezdődjön a tudásátadás. Azokat a 18–24 év közötti fiatalokat várják, akik legalább érettségivel rendelkeznek, szeretnének egy akkreditált, államilag elismert képzésben részt venni, és nyitottak arra, hogy a legfrissebb trendeket és tudást lessék el a szállodaipar kiválóságaitól.
Kiss Zsuzsanna, négy budapesti Marriott szálloda HR-vezetője elmondta, hogy szeretnék, ha akár hátrányból érkező fiatalok is bekerülnének a programba, és esélyt tudjanak adni mindenkinek egy igazán jó munkahely megtalálására, akár különleges ösztöndíjjal is segítve a programban részt vevőket. A legjobban vizsgázó hallgatóknak a szállodalánc szerződési lehetőséget is kínál. //
A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >Az élelmiszer-pazarlást csökkentő projekt valósult meg Csongrád-Csanád vármegyében
Nemzetközi összefogással valósult meg egy élelmiszer-pazarlást csökkentő projekt Csongrád-Csanád vármegyében,…
Tovább olvasom >A higiéniai és vendéglátóipar dolgozói tüntettek Brüsszelben
Több száz európai biztonsági, higiéniai és vendéglátóipari dolgozó gyűlt össze…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >