Innováció kutatása az élelmiszeriparban
Innovatív és hatékony beavatkozásokra, alapanyagokra, termékekre van szüksége az élelmiszeriparnak és a teljes élelmiszerláncnak – jelentette ki dr. Felkai Beát Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára az Innovációk napja Konferencián, Budapesten.

(Fotó: Fekete István)
A helyettes államtitkár kihangsúlyozta, hogy az innováció egy speciális terület, melyben országok és ágazatok között is nagy az eltérés. Ugyanakkor fejlesztése, hatékonyságának fokozása elengedhetetlen a fejlődéshez, a folyamathoz pedig az élelmiszerlánc minden szereplőjének és a szakpolitika résztvevőinek is aktív bevonása szükséges. Hazánk a feltörekvő innovátorok közé tartozik, így fejlődésre bőven van lehetőség – ehhez a nemzetközi jó tapasztalatok adaptálása mellett források és szabályozási eszközök is szükségesek.
Maga az élelmiszeripar egy innovatív ágazat
Ugyanakkor az eltérő szakágazatok eltérő lehetőségekkel és célokkal rendelkeznek – erre a differenciált helyzetre fontos figyelni támogatási szempontból is. Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít erre a szakterületre is a jövőben, mert csak az innovációs helyzet javításával, az innovációs készség fokozásával tudjuk elérni, hogy az ellátásbiztonság megteremtése mellett egy nemzetközi szinten is versenyképes élelmiszeriparunk legyen.
AM
Kapcsolódó cikkeink
A magyar mezőgazdaság természetes szövetségese az élelmiszeripar
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Zöld innovációkról egyeztetett a Soproni Egyetem Finnországban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nagy István: az innovatív mezőgazdaság és élelmiszeripar működtetéséhez jól képzett szakemberekre van szükség
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kedvezményekkel, nyereményutakkal és online illatteszttel indul az ősz legillatosabb kampánya a Rossmannban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mi az optimális fehérje-zsír-szénhidrát bevitel?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A tojás nem közismert csodái: kolin, triptofán és a többiek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

