Inkább csak beszélünk az egészséges életmódról

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 22. 00:00

A lakosság csak szemezget a számtalan egészséggel kapcsolatos hír, ismeret, információ közül. Ezek közül csak azokat fogadja el, amelyek legközelebb állnak gondolkodásmódjához és szokásaihoz.

Többek között ezt állapítja meg a GfK LHS HealthCare 2009-ben végzett lakossági felmérése és a GfK Hungária Étkezési szokások 2009 című tanulmánya.
Az emberek az egészséges életmód megvalósítása kapcsán sokkal többet beszélnek a változtatás igényéről, mint amennyit valójában tesznek érte.
A felmérések tanúsága szerint azonban a lakosság egészséggel kapcsolatos ismeretei és a szakemberek által az egészségtudatos életmód kapcsán közvetített ismeretek, információk között komoly eltérések mutatkoznak.
Az egészségesség megítélésekor, így például az ételek kiválasztása, megvásárlása kapcsán eltérő szempontokat vesz figyelembe a lakosság és a szakemberek. Az emberek nem az alacsony zsír-, szénhidrát- és kalóriatartalmat tekintik fontosnak az egészségük szempontjából, hanem a mesterséges színezék- , ízesítőanyag-, és a tartósítószer-mentességet.
Az elhízás és a túlsúly jelentőségével sokan tisztában vannak, a lakosság közel fele (49%) rendszeresen említi a testsúlyproblémákat, egyötöde (20%) pedig kifejezetten gyakran beszél erről. Azonban ennél jóval kevesebben, azaz csupán minden nyolcadik ember (13%) tesz is érte rendszeresen, legalább azzal, hogy odafigyel az étkezésére.
Kapcsolódó cikkeink