Ingyenes decemberi online kulturális csemegék az MKVM-től

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2020. 11. 24. 09:31

Az óbudai Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szeptember óta működő KULTEÁTRUM túl van számos sikeres előadáson. A múzeum és a színház vezetősége úgy döntött, hogy a december 3-tól műsorra kerülő online előadásait – a nehéz helyzetre való tekintettel – ingyen juttatja el a nézőkhöz.

Ajándékcsomag az MKVM-től

A KULTEÁTRUM-MKVM öt előadást helyez el a különleges színházi élményeket örömmel megtekintők karácsonyfája alá. Az ajándékcsomagban olyan nagyszerű művészek produkciói kerültek, mint Bíró Krisztina, Czifra Krisztina, Kováts Kriszta, Papadimitriu Athina és Pregitzer Fruzsina.

Valamennyi ingyenes online előadás 19 órakor kezdődik.
Az ingyen jegyekhez a https://tixa.hu/magyar-kereskedelmi-es-vendeglatoipari-muzeum oldalon lehet hozzájutni.
Ime a program!

Müller Péter: Szeretetkönyv – élő közvetítés
2020. december 3., csütörtök, 19 óra
Az ingyenes online előadások sorát Müller Péter bölcs gondolaival Papadimitriu Athina kezdi, mely december 3-án lesz látható. A Szeretetkönyv című előadást Kutik Rezső élő zenei kísérete fűszerezi. A Perjés János által színpadra alkalmazott műsor mottója: „A szeretetről beszélni egyedül nem lehet. Csak együtt.”
Online jegyár: ingyenes
Jegyfoglalás : https://tixa.hu/mullerpeter_szeretetkonyv

Teher alatt NŐ avagy itt nem lehet megmaradni – online előadás
2020. december 5., szombat, 19 óra
A teher alatt NŐ avagy itt nem lehet megmaradni című előadást Bíró Krisztina írta és szerkesztette. A Máthé Zsolt rendezte darab három színésznő – Bulyovszkyné Szilágyi Lilla, Fedák Sári és Karády Katalin – életútjáról és karrierjéről szól, de sorsuk, törekvésük jóval túlmutat a művészetükön. A három különböző történelmi korszakban élő művészről szóló darabot Bíró Krisztina, Dobra Mara és Kerekes Viktória előadásban december 5-én lehet online megtekinteni.A vámkisasszony – a Manna Produkciótól – december 11-én lesz online elérhető.
Online jegyár: ingyenes
Jegyfoglalás: https://tixa.hu/teheralattNO-2020

Manna produkció: A vámkisasszony -– élő közvetítés
2020. december 11., péntek 19.00 óra
Czifra Krisztina előadásban a Don Juan mitológia darabja női szemszögből közelíti meg az örök témát. A női függetlenedés, a férfi szakmáknak a gyengébbik nem által való meghódítása, a divatos egyenjogúsági harcok és jelszavak, a nemek közti vágyott különbségtétel-eltörlés izgalmas, égető kérdéseket vet fel. Az előadás írója Kállai R. Gábor, rendezője Harangi Mária.
Online jegyár: ingyenes
Jegyfoglalás: https://tixa.hu/avamkisasszony

Kováts Kriszta: Arany-óra – online előadás
2020. december 13., vasárnap, 19.00 óra
Kováts Kriszta Arany-óra című zenés-verses estjében Arany János balladáit Szirtes Edina Mókus többszólamú acapella megszólalásra zenésítette meg. Az előadásban Szörényi Levente Vörös Rébék című klasszikus dala új hangszerelésben szólal meg. December 13-án Kováts Kriszta önállóan vállalkozik arra, hogy elénekelje a balladákat, mely közben a kíséret felvételről szólal meg.
Az elhangzó balladák:
Mátyás anyja, Vörös Rébék, Hídavatás, Zách Klára,
Tetemrehívás, Népdal, A walesi bárdok, Ágnes asszony
Online jegyár: ingyenes
Jegyfoglalás: https://tixa.hu/arany_ora_mkvm_online

”Legyen világosság!” Pregitzer Fruzsina Mécs László-estje – online előadás
2020. december 15., kedd, 19.00 óra
Legyen világosság! címmel Pregitzer Fruzsina Mécs László estje december 15-én lesz online látható. Mécs László a két világháború alatti időszak közkedvelt költője volt, akit 1945-től máig is elhallgatnak. A papköltő hitének elemzése, kételyei, kínjai, szociális érzékenysége mellett humorérzéke is megjelenik a kiválasztott költeményekben. A verseket Pregitzer Fruzsina színművész és Bata Hajnalka népdalénekes adják elő.
Online jegyár: ingyenes
Jegyfoglalás: https://tixa.hu/legyenvilagossag

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink