Ingyenes borturisztikai applikáció
Az ország 22 borvidéke sokféle termőhellyel és szőlőfajtával dicsekedhet, az alkalmazott szőlészeti és borászati eljárások sokszínűsége eltérő karakterű borokat eredményez. Talán ennek a sokféleségnek is köszönhetően – az egyes borvidékek egyedi kínálatára támaszkodva – az utóbbi években rendkívül dinamikus fejlődésnek indult a hazai borturizmus.
Az Országos Bortúra egy könnyen kezelhető, felhasználóbarát applikáció, célja, hogy térképre tegyék a hazai borászatokat. A platform arra ösztönzi a felhasználót, hogy bejárja és felfedezze Magyarország mind a 22 borvidékét, ezáltal széles körben megismerkedjen a hazai borászatokkal és rajtuk keresztül a magyar borok világával. A térképes és egyéni preferenciák szerint szűrhető felületen minden adott ahhoz, hogy a borkedvelők új pincészeteket fedezzenek fel, legyen szó kicsi és különleges pincékről, családi borászatokról vagy menő borteraszokról. A látogatók online „pecséteket” gyűjtenek, amelyek megjelennek személyes bortúranaplójukban. Az iOS-re és Androidra ingyenesen letölthető applikációban már több mint 140 pincészetről érhető el információ, de ez a szám egyre növekszik. //
Kapcsolódó cikkeink
Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen
Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi…
Tovább olvasom >Hubai Imre: a magyar bor páratlan nemzeti kincs
A magyar bor páratlan nemzeti kincs, amelyre az egész ország…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves összevetésben
Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves…
Tovább olvasom >Nagybevásárlás az építkezés szünetében – A nap képe
„Visszamegyek, de előtte még otthon le kell borítanom a cuccot.”…
Tovább olvasom >