Indiában hódít egy különleges magyar édesség

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 08. 21. 11:06

Egy indiai házaspár, Saira és Mohammed Shafi úgy döntött, hogy meghonosítja hazájában az ismert hungarikumot, a kürtőskalácsot – olvasható az origo-n. A kezdeti tapasztalatok azt mutatják, hogy a helybéliek gyorsan megkedvelték az újdonságot.

A Csennaiban (korábbi nevén Madraszban) működő üzletben tizenegy ízváltozatban kínálnak kürtőskalácsot, amit ők a nyelvi nehézségek miatt egyszerűen csak kurtosnek mondanak.
A magyar gasztronómia eme különlegességét a házaspár egy magyarországi útja során ismerte meg, és úgy döntöttek, Indiában is megismertetik a fogyasztókkal.

– Budapesten kóstoltam meg a körtőskalácsot, és különösen a csokoládés ízlett. Rögtön tudtam, hogy el kell hoznom Csennaiba – idézte vissza a kezdeteket Saira a The Hindu magazinnak.

Két évbe telt, mire minden készen állt a vállalkozás megindításához: megtalálták a megfelelő üzlethelyiséget és –berendezést, továbbá a séfet. Azonban a sütővel meggyűlt a bajuk, mert a helyben legyártatott masina nem sokáig bírta a terhelést, ezért végül Magyarországról kellett rendelni egyet.

Saira hosszú időn keresztül kutatott az interneten a különféle kürtőkalács receptek után.
Előfordult, hogy a séfjüket az éjszaka kellős közepén hívta fel, hogy ráakadt valami igazi különlegességre.

Kezdetben 172 változatot gyűjtöttek össze, ám a vásárlói ízlésnek megfelelően a választékot időközben leszűkítették.
A magyar ízvilágtól némileg távol álló kombinációkat állítottak össze: jelenleg négy sós és három salátás típust is árulnak, de van például csilis vagy teriyaki csirkés, spenótos-kukoricás és szárított céklás ízesítés is. (origo)

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink