Importtal nyomják le a húsvéti sonka árát a diszkontok: mit várhatunk idén?

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 27. 11:34

A húsvéti szezon közeledtével a diszkontok az importált húskészítményekkel, különösen import húsvéti sonkával próbálnak beszállni az árversenybe. A Hússzövetség tanácsa szerint azoknak, akik minőségi terméket szeretnének, érdemes a hazai sonkák mellett dönteniük – írja a vg.hu.

A diszkontláncok kínálatában az olcsóbb, belépő árkategóriától való visszalépés látható, és inkább a minőségi kategóriákra koncentrálnak. Az árban és a forgalomban azonban a jelek szerint a diszkontok viszik a prímet, miközben az általuk kínált legolcsóbb termékek nagy része importból származik.

Az elmúlt évek statisztikái azt mutatják, hogy a fogyasztók tendenciája az alacsonyabb árfekvésű, gyengébb minőségű termékek felé fordult. Ez pedig az idei szezonban is folytatódhat, különösen a rengeteg akció és az olcsóbb importált sonkák miatt.

Az ünnepi asztalnál történő csalódás elkerülése érdekében a szakértők azt tanácsolják, hogy figyelmesen olvassák el a termékek címkéit, és válasszanak a minőségi hazai termékek közül. Bár árverseny folyik az alacsonyabb minőségű húsok szintjén, a hazai húsipari cégek nem szállnak be ebbe, mert az számukra veszteséges lenne.

 

Kapcsolódó cikkeink