Importtal nyomják le a húsvéti sonka árát a diszkontok: mit várhatunk idén?
A húsvéti szezon közeledtével a diszkontok az importált húskészítményekkel, különösen import húsvéti sonkával próbálnak beszállni az árversenybe. A Hússzövetség tanácsa szerint azoknak, akik minőségi terméket szeretnének, érdemes a hazai sonkák mellett dönteniük – írja a vg.hu.
A diszkontláncok kínálatában az olcsóbb, belépő árkategóriától való visszalépés látható, és inkább a minőségi kategóriákra koncentrálnak. Az árban és a forgalomban azonban a jelek szerint a diszkontok viszik a prímet, miközben az általuk kínált legolcsóbb termékek nagy része importból származik.
Az elmúlt évek statisztikái azt mutatják, hogy a fogyasztók tendenciája az alacsonyabb árfekvésű, gyengébb minőségű termékek felé fordult. Ez pedig az idei szezonban is folytatódhat, különösen a rengeteg akció és az olcsóbb importált sonkák miatt.
Az ünnepi asztalnál történő csalódás elkerülése érdekében a szakértők azt tanácsolják, hogy figyelmesen olvassák el a termékek címkéit, és válasszanak a minőségi hazai termékek közül. Bár árverseny folyik az alacsonyabb minőségű húsok szintjén, a hazai húsipari cégek nem szállnak be ebbe, mert az számukra veszteséges lenne.
Kapcsolódó cikkeink
UHT és friss tejek árversenye: hogyan változtak a tejpiaci trendek?
Az elmúlt évek jelentős változásokat hoztak a magyar tejpiacon, ahol…
Tovább olvasom >Elérhető áron kapható idén a termelői étkezési mák
Az idei évben a magyar máktermelők számára kedvezőek az előjelek…
Tovább olvasom >Szallas.hu: pünkösdkor majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor
Pünkösdkor közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >