Íme, 3 kihagyhatatlan levendulaszörpös finomság az őszi napokra!
A nyár ugyan véget ért, a karakteres levendula ízét azonban nem kell nélkülöznünk az őszi hónapokban sem. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb „stresszűző” recepteket, melyek mindegyikében mennyei mézes-levendulás szörppel bolondítjuk meg az ízharmóniát.
Levendulás banán smoothie
Hozzávalók:
2 db banán
2 evőkanál mézes levendula ízű szörp
250 ml tej
Elkészítés:
Feldaraboljuk a két banánt, majd megöntözzük a levendulaszörppel, felöntjük tejjel, és jól összeturmixoljuk. A még levendulásabb íz érdekében érdemes belecsempészni 1 mokkáskanál friss vagy szárított levendulavirágot is a smoothie-ba.
Csokoládés – levendulás muffin
Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg étcsokoládé
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
2,5 dl tej
2 db tojás
3 evőkanál levendulaszörp
0,5 dl olívaolaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojást, az olívaolajat, a levendulaszörpöt, végül a darabokra tört étcsokoládét. A tésztát a muffinformába adagoljuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült muffinokat ízlés szerint cukormázzal és cukorgyöngyökkel díszíthetjük.
Levendulás limonádé
Hozzávalók:
1 liter víz
4 citrom felszeletelve
1 csokor friss menta
2 bögre jégkocka
1-2 dl levendulaszörp
Elkészítés:
Tegyük bele egy nagy kancsóba a citromszeleteket és a mentaleveleket, majd öntsük rá a vizet és szórjuk bele a jégkockákat. Ízesítsük a limonádénkat ízlés szerint 1-2 dl levendulaszörppel. Fedjük le, és hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát.
Ha egy elegánsan levendulás, tökéletes frissítő levendulaszörpöt szeretnénk belecsempészni a fenti receptekbe, érdemes kipróbálnunk az Ági Szörp új mézes-levendulás termékét, mely segít felidézni a nyár legszebb emlékeit! Különleges íze egyszerre élénkít és nyugtat, egy csepp mézzel kiegészítve igazi különlegesség.
Kapcsolódó cikkeink
Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Országos kutatás: ezek a magyarok kedvenc fogásai
Bár többé-kevésbé nyitottak az újdonságokra, egyértelműen ragaszkodnak a hagyományos karácsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >A szervízdíj nem borravaló – itt a különbség a kettő között
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Új magyar MICHELIN-csillagos és Green Star étterem
A mai napon a Michelin lerántotta a leplet arról, hogy…
Tovább olvasom >